- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Job-urile următorilor 10 ani. Iată care sunt pariurile sigure
Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă se uită adesea la rolurile din domeniul ştiinţei, tehnologiei, ingineriei şi matematicii ca la un pariu sigur.
Job-urile următorilor 10 ani. Iată care sunt pariurile sigure
În aproape toate scenariile pe 10 ani modelate de economiştii muncii, aceştia au dreptate să facă acest lucru. Proiecţiile arată în SUA o creştere de 11% a locurilor de muncă din aşa-numitele "Stem", până la 11,5 milioane de locuri de muncă până în 2032, în timp ce numărul locurilor de muncă din afara Stem va creşte cu doar 2%, relatează FT.
Multe dintre rolurile create de evoluţiile tehnologice vor fi versiuni îmbunătăţite ale celor care există deja sau roluri noi care răspund unor nevoi vechi în domenii precum asistenţa medicală, infrastructura de bază sau serviciile publice.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Tehnicianul de turbine eoliene este cel mai în vogă rol de pe lista BLS, cu o creştere preconizată a ocupării forţei de muncă de 44,9% din 2022 până în 2032, urmat îndeaproape de tehnicienii de asistenţă medicală, cu o creştere preconizată de 44,5%. Cererea pentru rolurile din domeniul IT, cum ar fi analiştii de securitate a informaţiilor şi dezvoltatorii de software, va creşte cu peste 25 de procente.
Inteligenţa artificială, care transformă deja munca în multe sectoare, va avea un "impact deosebit de mare" în domeniile ştiinţei avansate, spune Adrian Smith, preşedintele Academiei Naţionale de Ştiinţe a Marii Britanii, Royal Society.
Oamenii de ştiinţă vor fi capabili să valorifice puterea calculatoarelor şi instrumentele sofisticate pentru a genera şi analiza cantităţi uriaşe de date şi ipoteze mai avansate şi mai sofisticate.
"A face parte dintr-o echipă care gestionează cantităţi mari de date necesită un set de competenţe diferite de cele ale unui individ care are propriul instrument", spune Smith. "Colectarea şi procesarea datelor vor fi în centrul ştiinţei - şi din ce în ce mai mult vor implica utilizarea unor algoritmi inteligenţi de inteligenţă artificială."
Printre cele mai mediatizate roluri care lucrează cu inteligenţa artificială se numără prompt engineering. Specializaţi în modele de limbaj de mari dimensiuni şi în codificare, aceştia înţeleg cum să comande AI să îndeplinească sarcini sau să creeze anumite rezultate. Şi, deşi experţii sunt împărţiţi în ceea ce priveşte necesitatea lor în viitorul îndepărtat, majoritatea sunt de acord că cererea va creşte în următorii ani.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36