Jocurile online gratuite contribuie la majorarea veniturilor industriei de profil

Jocurile online gratuite contribuie la majorarea veniturilor industriei de profil, întrucât participanţii cumpără bunuri virtuale care costă mai mult decât jocurile contra-cost.

Urmărește
357 afișări
Imaginea articolului Jocurile online gratuite contribuie la majorarea veniturilor industriei de profil

Jocurile online gratuite contribuie la majorarea veniturilor industriei de profil (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Aceste jocuri gratuite, considerate odată o năpastă, dau de lucru dezvoltatorilor, care atrag utilizatorii să plătească pentru costume sau unelte virtuale.

Potrivit unui sondaj publicat de asociaţia germană Bitkom din industria tehnologiei, 45% dintre clienţii germani optează pentru versiunile gratuite ale jocurilor.

"Oamenii nu cheltuiesc în mod necesar mai puţin, pentru că fanii ar putea opta să investească şi câteva sute de lire sterline dacă le place cu adevărat un joc, aşa că unii dintre ei cheltuiesc mai mulţi bani decât pe un joc cu preţ premium", a declarat Mathias Hellmund, director la dezvoltatorul german de jocuri Exozet.

Bitkom a constatat că 43% dintre jucătorii germani cheltuiesc în medie 15 euro pe lună pe jocurile cu plată.

Alţi utilizatori, de jocuri gratuite, sunt dispuşi să cheltuiască printr-o singură tranzacţie până la 1.500 de euro pentru o sabie rară sau o armură specială, a declarat Christian Funk, analist la compania se securitate informatică Kapersky Lab din Rusia.

Funk a monitorizat în iunie tranzacţiile de acest tip de pe Ebay şi a constatat că au fost vândute 3.641 de bunuri virtuale pentru jocul "World of Warcraft", la un preţ mediu de 132,33 euro, în decurs de 14 zile.

În baza acestor date, Funk estimează că jucătorii cheltuiesc anual circa 11,5 milioane de euro pe bunuri virtuale doar pentru acest joc, ceea ce dă o imagine despre sumele vehiculate pe acest segment.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici