- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Jose Manuel Barroso: Angajaţii Nokia de la Bochum ar putea primi ajutoare UE
Comisia Europeană este în măsură să le acorde ajutoare angajaţilor germani de la uzina pe care compania finlandeză Nokia o va închide în Germania, a declarat preşedintele Comisiei, Jose Manuel Barroso, într-un interviu care va fi publicat luni.
Jose Manuel Barroso: Angajaţii Nokia de la Bochum ar putea primi ajutoare UE
"Tocmai deoarece cunoaştem duritatea acestor procese de transformare, avem la dispoziţie fondurile sociale şi cele pentru mondializare, astfel încât statele membre să nu fie nevoite să amortizeze singure aceste schimbări", a spus Barroso, într-un interviu acordat săptămânalului economic Wirtschaftwoche.
Politica europeană de susţinere financiară nu are nici o legătură cu decizia companiei Nokia de a renunţa la uzina de la Bochum, situată în landul Rhenania de Nord - Westfalia din vestul Germaniei, în favoarea unei uzine în România, a spus el.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
El a dat un răspuns şi în faţa bănuielilor formulate în Germania privind faptul că România ar putea beneficia, în detrimentul Germaniei, de fonduri de ajutor europene. "Este adevărat că susţinem infrastructura în regiunile economice mai puţin dezvoltate sau defavorizate, inclusiv din Germania", a spus Barroso.
Producţia uzinei de la Bochum a fost subvenţionată mult timp de landul Rhenania de Nord - Westphalia şi de statul federal. România primeşte, ca şi Germania, fonduri structurale din partea UE, dar Comisia a declarat că nu a subvenţionat noul centru de producţie din România.
Comisarul european pentru Industrie, germanul Guenter Verheugen, a apreciat, într-un interviu publicat de Welt am Sonntag, că acest caz "este un motiv de a reflecta la politica de subvenţii de stat în general", precum şi la subvenţiile europene acordate companiilor.
"În loc să acordăm ajutoare financiare pentru investiţii firmelor private, banii ar trebui alocaţi educaţiei, instruirii şi construcţiei unei infrastructuri excelente", a spus el. "Nu are rost ca statul să plătească subvenţii pentru a atrage companiile", a adăugat Verheugen.
Închiderea uzinei Nokia de la Bochum, anunţată marţi, pune în pericol direct 2.300 de locuri de muncă şi, indirect, alte câteva mii, într-o regiune aflată în plină restructurare şi care încă mai are de suferit ca urmare a închiderii minelor de cărbune.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:58
Banca Naţională a României lansează monede comemorative dedicate Bisericii Stavropoleos
-
astăzi, 10:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului