- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
JP Morgan a fost anul trecut cea mai bine plătită bancă de investiţii
JP Morgan a fost anul trecut cea mai bine plătită bancă de investiţii, pentru al treilea an consecutiv, cu încasări totale din comisioane de 4,14 miliarde de dolari, potrivit unul clasament care include 20 de bănci, realizat de Bloomberg.
Banca a ocupat primul loc şi în privinţa comisioanelor obţinute din emisiunile de obligaţiuni şi acţiuni.
Morgan Stanley s-a plasat de poziţia a doua, cu 3,67 miliarde de dolari, devansând Goldman Sachs, care a câştigat 3,6 miliarde de dolari.
Goldman Sachs se află pe primul loc în cazul câştigurilor din fuziuni şi achiziţii, aşa cum s-a întâmplat încă din 2004, an în care Bloomberg a început să realizeze topul.
Bloomberg notează că, într-un an în care cele mai mari tranzacţii au avut loc pe pieţele emergente, băncile trebuie să mulţumească şi guvernelor, de la Washington şi până la Beijing, pentru comisioanele obţinute la vânzarea participaţiilor deţinute de state la companii financiare, auto şi alte corporaţii.
Bancherii au fost interesaţi de administrarea unor astfel de oferte, chiar dacă acestea le-au adus comisioane de sub 1%, comparativ cu media istorică de 3%-5%.
Ofertele efectuate de guverne au contribuit la creşterea veniturilor din comisioane, la nivelul industriei de profil, cu 5,8%, la 49,1 miliarde de dolari, în timp ce volumul total al tranzacţiilor a rămas constant la circa 7.000 de miliarde de dolari.
Volumul fuziunilor şi achiziţiilor anunţate a urcat cu 27%, la 2.200 miliarde de dolari, în timp ce comisioanele au avansat cu 23%, la 17,9 miliarde de dolari.
Tranzacţiile totale pe pieţele de obligaţiuni au scăzut anul trecut de la 4.700 miliarde de dolari la 4.100 miliarde de dolari, iar comisioanele au urmat tendinţa negativă.
Comisioanele obţinute din ofertele publice iniţiale şi ofertele pe pieţele secundare au coborât la cel mai redus nivel de când Bloomberg analizează acest segment, în 1999, fiind în medie de 2,9%. În 2003, media la nivelul industriei de profil a fost de 5,6%.
Anul trecut, trei din cele mai mari cinci pieţe, în funcţie de ofertele publice iniţiale care au avut loc, au fost Hong Kong, cu 57 miliarde dolari, Shenzhen, cu 47 miliarde de dolari şi Shanghai, cu 27 miliarde de dolari, a declarat James Jes Staley, director general al băncii de investiţii a JP Morgan.
În afara Asiei, Trezoreria Statelor Unite a fost anul trecut unul dintre cei mai importanţi clienţi pentru Wall Street, ca urmare a vânzărilor de acţiuni cumpărate în timpul crizei din 2008-2009, între care American International Group, Ally Financial Inc. (fosta GMAC) şi Citigroup.
În Europa, comisioanele încasate de băncile de investiţii au scăzut în 2010 faţă de anul anterior. Banca britanică Barclays a urcat cu o poziţie, pe locul opt, în topul Bloomberg, cu comisioane totale de 2,25 miliarde de dolari.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FastGlioma ajută neurochirurgii în detectarea tumorilor reziduale. Cum funcționează sistemul cu Inteligență Artificială
-
Mişcarea prin care românii ar putea avea un preţ mult mai mic la gaz din 2026. ”Ne-am putea decupla de la acest mecanism”
-
Ion Cristoiu: Despre cum prostea presa poporul român
-
O nouă pandemie nu mai aşteaptă după colţ ci e deja aici. Care este afecţiunea tăcută de care suferă tot mai mulţi români
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO