JPMorgan, cea mai mare bancă americană, le spune propriilor investitori să nu se mai cumpere acţiuni în China

JPMorgan Chase & Co. a renunţat la recomandarea de a cumpăra acţiuni chinezeşti, invocând volatilitatea crescută înaintea alegerilor din SUA, obstacolele în calea creşterii economice şi sprijinul politic limitat, raportează Bloomberg.

Urmărește
170 afișări
Imaginea articolului JPMorgan, cea mai mare bancă americană, le spune propriilor investitori să nu se mai cumpere acţiuni în China

Banca a retrogradat China de la supraponderal la neutru în cadrul alocării pe pieţele emergente, conform unei note de miercuri semnate de strategii conduşi de Pedro Martins. Aceştia au menţionat că un potenţial nou război comercial între Washington şi Beijing ar putea afecta acţiunile chinezeşti, în condiţiile în care măsurile Chinei de redresare economică sunt „sub aşteptări”, relatează Ziarul Financiar.

„Impactul unui posibil ‘război tarifar 2.0’ (cu tarife crescute de la 20% la 60%) ar putea fi şi mai agresiv decât primul război tarifar”, au scris analiştii. „Ne aşteptăm ca creşterea pe termen lung a Chinei să fie într-o tendinţă descendentă din cauza relocării lanţului de aprovizionare, a intensificării conflictelor dintre SUA şi China şi a problemelor economice interne”, au adăugat aceştia.

JPMorgan se alătură altor firme globale, cum ar fi UBS Global Wealth Management şi Nomura Holdings Inc., care şi-au redus aşteptările privind piaţa bursieră din China în ultimele săptămâni. Acest trend sugerează că excluderea Chinei devine o strategie tot mai populară pentru investitori şi analişti, pe fondul perspectivelor economice slabe şi a aşteptărilor de randamente mai bune în alte regiuni.

Există o creştere a pesimismului în rândul economiştilor cu privire la capacitatea Chinei de a atinge obiectivul de creştere de aproximativ 5% pentru acest an, mulţi analişti recomandând investitorilor să exploreze alte pieţe.

Strategii JPMorgan au sugerat investitorilor să redistribuie fondurile eliberate prin retrogradarea Chinei către pieţe unde banca are deja o poziţie supraponderală, precum India, Mexic, Arabia Saudită, Brazilia şi Indonezia. De asemenea, aceştia au subliniat dificultăţile în gestionarea ponderii mari a Chinei în indicele MSCI Emerging Markets şi creşterea interesului pentru mandate care exclud China.

Noi fonduri de acţiuni pentru pieţele emergente care exclud China au fost lansate în acest an, egalând deja recordul anual de 19 lansări stabilit anul trecut, în timp ce investitorii caută randamente mai atractive în alte ţări. Performanţele superioare ale Indiei şi Taiwanului au crescut ponderea acestor pieţe în portofoliile globale, apropiindu-se de poziţia de lider ocupată de China.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici