Jumătate din angajaţii de la Doljchim vor fi trimişi temporar acasă

Jumătate din salariaţii Combinatului Doljchim vor fi trimişi temporar acasă întrucât preţul de vânzare al produselor pe care combinatul le vinde a scăzut pe pieţele mondiale şi din Europa, liderul de sindicat Gheorghe Băiaşu susţinând că de luni, s-ar putea închide instalaţia de amoniac.

Urmărește
51 afișări
Imaginea articolului Jumătate din angajaţii de la Doljchim vor fi trimişi temporar acasă

Jumătate din angajaţii de la Doljchim vor fi trimişi temporar acasă (Imagine: www.protv.ro)

Potrivit liderului de sindicat de la Doljchim, Gheorghe Băiaşu, conducerea Petrom ar fi dorit să oprească temporar activitatea la partea de producţie a amoniacului încă din luna decembrie, el afirmând că decizia era legată de criza economică mondială şi preţul scăzut de vânzare al produselor de la combinat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Din cauza pieţei mondiale şi europene care este foarte proastă, Petrom îşi propusese să închidă temporar activitatea pe decembrie. De comun acord cu sindicatul, conducerea de la Doljchim şi cea a Petrom s-a decis ca partea de amoniac să funcţioneze până pe 10 ianuarie, lucru care s-a şi întâmplat", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX Gheorghe Băiaşu.

El spune că, începând din 10 ianuarie, peste jumătate din angajaţii combinatului chimic vor fi trimişi acasă până pe 15 februarie.

"Din 10 ianuarie, 609 angajaţi, dintre care 200 de se află în concediu de odihnă, să rămână acasă până pe 15 februarie, urmând să primească 75 la sută din salariu cu sporul de vechime şi sporul de Petrom, care împreună sunt de 26 la sută. După ce salariaţii care îşi finalizează concediul de odihnă vor rămâne în continuare acasă după programul convenit. Din păcate nu pot fi redistribuiţi pe alte sectoare de lucru ale combinatului", a mai spus liderul de sindicat de la Doljchim.

Băiaşu afirmă că în perioada următoare, va avea o nouă întâlnire cu conducerea de la Doljchim şi de la Petrom pentru a stabili programul după 15 februarie.

"Fie la începutul acestei luni, fie la începutul lunii viitoare, sunt aşteptat la Bucureşti pentru a purta din nou discuţii să vedem ce vom face după 15 februarie. Ce program vom avea după această dată vom vedea. Din păcate criza asta economică ne loveşte pe toţi. Suntem prea mici ca să putem face ceva", a mai spus liderul de sindicat de la Doljchim.

Conform sursei citate, începând de luni, s-ar putea opri temporar instalaţia de producere a amoniacului, o decizie în acest sens urmând a fi discutată de conducerea Doljchim cu cei de la sindicat.

"De mâine, instalaţia de amoniac s-ar putea închide pentru că este cea mai mare consumatoare de gaz. Nu pot spune cu siguranţă. Aştept să avem o întâlnire şi cu cei din conducerea Doljchim", a mai spus Gheorghe Băiaşu.

Liderul de sindicat de la Doljchim Craiova apreciază că întreprinderea nu face parte din strategia pe termen lung a Petrom.

"Din păcate, noi, cei de la Doljchim, nu facem parte din strategia pe termen lung a celor de la Petrom. Au încercat să ne scoată la vânzare. Până acum s-au alocat fonduri pentru partea de mediu, dar nimic în partea de tehnologie. Acest lucru spune foarte multe", a mai spus Gheorghe Băiaşu.

La combinatul chimic Doljchim lucrează 1.130 de persoane.

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a afirmat că Petrom va închide luni combinatul chimic Doljchim, care va determina o economie importantă în consumul de gaze.

Citeşte şi:

Videanu: Nu avem nicio problemă din cauza scandalului Rusia-Ucraina privind gazele

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici