- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Jumătate din ţările lumii au cerut împrumuturi de urgenţă de la FMI pentru a face faţă crizei. Georgieva: Băncile centrale să „cheltuiască cât pot”
- Peste 100 de ţări, jumătate din statele de pe glob, au solicitat până acum asistenţă de urgenţă
- Solicitările au fost făcute pentru a face faţă crizei financiare declanşată de pandemie, a anunţat Kristalina Georgieva, directorul general al FMI, la o întâlnire a miniştrilor finanţelor din G20 şi guvernatorilor de bănci centrale
- Georgieva a spus că FMI este gata să-şi folosească toate instumentele şi „puterea de foc” de 1.000 de miliarde de dolari a capacităţii de creditare
Sursa foto: Profimedia
Georgieva a spus că FMI este gata să-şi folosească toate instumentele şi „puterea de foc” de 1.000 de miliarde de dolari a capacităţii de creditare, menţionând că până în prezent 10 ţări au primit finanţare de urgenţă, iar jumătate din celelalte ţări ar trebui să primească sumele solicitate până la sfârşitul lunii aprilie.
Comentariile directorului FMI vin după ce fondul a emis un avertisment puternic că economia globală este pe cale să înregistreze declinul cel mai profund din anii 1930, iar guvernele şi oficialii din domeniul sănătăţii trebuie să lucreze împreună pentru a preveni amplificarea răului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Guvern fără USR. Lasconi: Am vrut să fim la guvernare, dar ei nu nu ne vor
-
Predoiu, despre momentul în care vor fi ridicate barierele pentru intrarea în Schengen terestru
-
Expertiza medicală a capacităţii muncii va fi coordonată unitar la nivel naţional
Şefa FMI a spus că „totul este pe masă în ceea ce priveşte măsurile pe care le putem lua”, şi a încurajat băncile centrale să „cheltuiască cât pot”.
„Dar păstraţi chitanţele”, a adăugat ea. "Nu dorim ca responsabilitatea şi transparenţa fie ignorate în această criză."
Într-un interviu acordat CNBC, şeful FMI a recunoscut că fondul are reputaţia de a impune condiţii stricte ţărilor care solicită credite. Dar, de această dată, „cerem doar un singur lucru: vă rugăm să vă plătiţi medicii şi asistentele, asiguraţi-vă că sistemele dvs. de sănătate funcţionează şi că persoanele vulnerabile sunt protejate”, a spus Georgieva.
FMI a declarat marţi că se aşteaptă ca PIB-ul global să se contracte cu 3% în 2020, o recesiune mult mai dură decât cea care a urmat crizei financiare globale din 2008 şi o inversare de 180 de grade a prognozei sale anterioare în ianuarie, când se aştepta la o creştere de 3,3% în acest an.
Fondul a spus că există riscul ca recesiunea să se extindă în 2021, dacă factorii de decizie nu reuşesc să coordoneze un răspuns global la ameninţarea virusului.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 23:04
-
ieri, 23:02
Ucraina primeşte 2 miliarde de dolari din active ruseşti îngheţate