- Home
- Economic
- ZALĂU, (28.09.2012, 17:22)
- Vasile Magradean , ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Kelemen: Greşeala cea mai mare în cazul Oltchim a fost acceptarea lui Dan Diaconescu la licitaţie
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, susţine că privatizarea Oltchim trebuia să aibă loc de mult timp, însă cea mai mare greşeală care a fost făcută în acest caz a fost acceptarea lui Dan Diaconescu la licitaţie, "fără nicio garanţie şi fără nicio verificare".
Urmărește
276 afișări
Kelemen Hunor (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)
Kelemen Hunor a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Zalău, că privatizarea Oltchim trebuia să aibă loc de mult timp, în momentul privatizării Petrom, nu acum, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"Nu înţeleg cum au acceptat să fie prezent la privatizarea Oltchim un astfel de om ca Dan Diaconescu. A fost o greşeală. După această greşeală trebuie să se găsească o soluţie pentru Oltchim, pentru cei care lucrează acolo, dar greşeala cea mai mare a fost că el a fost lăsat să participe la această licitaţie fără nicio garanţie, fără nicio verificare. (...) Cred că privatizarea trebuia făcută atunci când s-a dat Petromul pentru că cele două sisteme sunt legate, era clar că nu poate merge Oltchim singur. Trebuia făcută privatizarea mai demult, nu acum”, a spus Kelemen.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Elon Musk se implică tot mai mult în conflictele globale: După discuția cu Zelenski și Trump, miliardarul s-a întâlnit într-o locație secretă cu ambasadorul Iranului la ONU
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
-
Robert F. Kennedy Jr, ales de Trump pentru a conduce cea mai importantă agenţie de sănătate din SUA
Acesta a adăugat că în cazul Oltchim trebuia avută mai multă grijă, deoarece "nu este un butic cu trei angajaţi sau o hală avicolă cu o sută de păsări", ci "o fabrică importantă, un întreg sistem" care funcţionează într-un oraş care trăieşte din Oltchim.
Dan Diaconescu a câştigat licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat.
Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că Dan Diaconescu are termen până luni, 1 octombrie, să plătească preţul pe acţiuni, caz în care aceşti bani ar putea fi acordaţi Oltchim pentru funcţionarea combinatului., ca împrumut de salvgardare pentru maximum şase luni, până la transferul acţiunilor.
Premierul a precizat, totodată, că Guvernul este pregătit să numească un nou management la Oltchim şi să dispună administrarea specială a combinatului dacă Dan Diaconescu nu achită până luni preţul pe acţiuni, iar în maximum şase luni va relua procesul de privatizare cu un investitor strategic.
Joi seară, Victor Ponta a declarat că informaţia conform căreia Dan Diaconescu ar dispune de 46 milioane euro într-o bancă din Olanda, prezentată joi dintr-un document, este falsă, iar acesta nu a depus până în prezent vreo dovadă că are banii pentru Oltchim.
Presa a relatat joi, citând un document oficial, că firma Gliding din Amsterdam garantează că Dan Diaconescu dispune de 46 milioane de euro într-un cont din Olanda al băncii HSBC.
Vineri, peste 300 de angajaţi ai Oltchim Râmnicu Vâlcea s-au aflat în cea de-a treia zi de proteste, liderul sindical Corneliu Cernev spunându-le oamenilor că a cerut autorităţilor ca dacă luni nu va fi semnat contractul de privatizare "să se încheie orice discuţie despre privatizare".
Citește pe alephnews.ro: Trump îl numește pe Robert F. Kennedy Jr. în funcția de Secretar al Sănătății al SUA
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Citește pe www.zf.ro: Black Friday sparge toate recordurile. Sute de milioane de lei până la această oră
Citește și: Ponta: Informaţia că Dan Diaconescu ar dispune de banii pentru Oltchim e falsă. Nu a depus dovada că are banii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Copiii Adrianei Bahmuțeanu nu vor să o vadă! Ce a descoperit Protecția Copilului în telefoanele micuților
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe