Klaus Iohannis, discuţii cu Bruce Andrews, pe tema creşterii investiţiilor americane în România

Publicat: 11 05. 2015, 18:14
Actualizat: 30 03. 2020, 01:59

Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, preşedinte Klaus Iohannis a salutat iniţiativa de a organiza la Bucureşti Summitul regional dedicat securităţii cibernetice şi folosirea acestei ocazii de către reprezentantul SUA pentru stabilirea de contacte bilaterale pe teme economice.

De asemenea, cei doi interlocutori şi-au exprimat interesul reciproc pentru creşterea investiţiilor americane în România şi pentru consolidarea dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic dintre cele două ţări.

În cadrul întrevederii, preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat potenţialul deosebit pentru o colaborare bilaterală aprofundată în domenii precum sectorul IT, cercetarea, inovaţia, energia şi securitatea energetică, a mai transmis Administraţia Prezidenţială.

Adjunctul Secretarului american pentru Comerţ, Bruce Andrews s-a aflat, luni, la Bucureşti, unde a participat la Summitul Regional pentru Securitate Cibernetică care s-a desfăşurat la Palatul Parlamentului. Acesta a fost însoţit de o misiune formată din 20 de companii americane de profil.

În cadrul evenimentului, oficialul american a declarat că în întreaga lume există o creştere a protecţionismului şi a naţionalismului digital, guvernele adoptând legi şi politic în beneficiul industriei locale, dar care, de fapt, limitează creşterea economică.

El a precizat că SUA sunt „dornice” să colaboreze cu România „pentru a face faţă pericolului emergent” al atacurilor cibernetice. „Cred că una dintre cele mai bune modalităţi prin care putem ajuta România să-şi protejeze infrastructura vitală de invadatori ostili este continue dezvoltarea de tehnologii inovative cu ajutorul companiilor americane de înalt nivel din IT”, a precizat oficialul SUA, venit la Bucureşti cu o misiune formată din 20 de companii americane de profil.

Andrews a subliniat faptul că România a dovedit că este un lider în tehnologia informaţiei, aici fiind realizate noi descoperiri care sunt folosite peste tot în lume.