- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Kodak se pregăteşte să ceară protecţie sub legea falimentului
Grupul american Eastman Kodak, un nume emblematic în industria fotografiei, se pregăteşte să solicite protecţie potrivit legii falimentului dacă nu va reuşi să vândă portofoliul de brevete de invenţii, scrie Wall Street Journal (WSJ).
Kodak se pregăteşte să ceară protecţie sub legea falimentului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Compania este în discuţii cu potenţiali creditori pentru a obţine finanţare de un miliard de euro, bani care să-i permită să-şi continue operaţiunile în timpul procedurilor de faliment, scrie WSJ.
Cererea de faliment sub Capitolul 11 al legislaţiei privind falimentul din SUA ar putea fi depusă încă din ianuarie, cel mai târziu la începutul lunii februarie, notează WSJ. Capitolul 11 permite reorganizarea sau restructurarea unei companii în timpul procedurilor de faliment.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Israelul a distrus o facilitate nucleară iraniană. Aceasta era considerată inactivă după închiderea oficială din 2003
-
Olaf Scholz şi Vladimir Putin au vorbit la telefon timp de o oră. Este prima discuţie directă din 2022
-
Macron: Europa se îndreaptă spre un război tarifar cu SUA şi China
-
Industria criptomonedelor este în extaz după victoria lui Donald Trump. Bitcoin, la noi maxime istorice
Acţiunile Kodak s-au prăbuşit cu 28% la bursa de la New York în urma apariţiei informaţiilor, la 47 de cenţi pe titlu.
Investitorii par sceptici că firma mai poate reuşi o vânzare rapidă a brevetelor sau poate obţine o linie de finanţare de urgenţă.
Reprezentanţii Kodak au refuzat să comenteze informaţiile, calificându-le drept zvonuri şi speculaţii.
Compania a avertizat în noiembrie că ar putea da faliment în acest an dacă nu va reuşi să atragă finanţare de 500 milioane de dolari sau să vândă brevetele.
Vânzările de produse de consum ale Kodak nu au ţinut pasul cu cheltuielile uriaşe ale companiei, care are sucursale şi angajaţi în întreaga lume.
O sursă apropiată discuţiilor a declarat pentru WSJ că directorii executivi al Kodak au discutat în decembrie, într-o şedinţă a Consiliului de Administraţie la care au participat atât conducerea grupului, cât şi o echipă de consultanţi, despre modalităţi de finanţare în timpul derulării procedurilor de faliment dacă încercările de a vinde brevetele vor eşua.
Kodak a scos la vânzare încă din luna iulie a anului trecut cele 1.100 de brevete digitale pe care le deţine, cu sprijinul băncii de investiţii Lazard.
WSJ scrie că grupul nu a renunţat la încercările de a vinde brevetele, care ar putea fi scoase la licitaţie sub supravegherea unei instanţe judecătoreşti în cazul intrării în faliment.
Kodak a inventat în 1975 camera digitală, prototipul de mărimea unui prăjitor de pâine fiind capabil să fotografieze alb-negru.
Compania nu a reuşit însă să monetizeze inovaţia, lansând foarte târziu, acum zece ani, o gamă de camere digitale destinate consumatorilor, doar după ce afacerile de bază cu film fotografic intraseră pe o pantă descendentă.
Marţi, Kodak a avertizat că acţiunile sale ar putea fi delistate de la bursa de la New York dacă nu va reuşi să înregistreze o creştere semnificativă a preţului în următoarele şase luni.
Kodak mai avea lichidităţi de 862 milioane de dolari la sfârşitul lunii septembrie, de la 1,4 miliarde de dolari în aceeaşi perioadă a anului 2010.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO