La exterior este un Mercedes de milioane, la interior este o Tesla: experimentul unei companii californiene

Pe şasiul unui Model 3, o companie californiană specializată în transformări a creat o caroserie din fibră de sticlă care reproduce legendarele „aripi de pescăruş”.

Urmărește
1873 afișări
Imaginea articolului La exterior este un Mercedes de milioane, la interior este o Tesla: experimentul unei companii californiene

Ar putea părea încă o adaptare a unei maşini de epocă la tehnologiile moderne, dar, în realitate, ceea ce specialiştii S-Klub au realizat la Los Angeles depăşeşte cu mult un astfel de proiect.

Formele inconfundabile ale uneia dintre cele mai fascinante maşini realizate vreodată, o adevărată bijuterie de design şi mecanică, propulsată de un motor cu şase cilindri de 3 litri şi 222 de cai putere care l-ar putea împinge până la 217 km/h, au fost create, de fapt, folosind fibră de sticlă.

Prin urmare, nu este un Mercedes 300 SL „Gullwing”300 SL original modificat, ci o maşină născută electrică şi apoi acoperită cu o caroserie istorică.

Ce se ascunde sub această „rochie”? Este un Tesla Model 3 din toate punctele de vedere, de la şasiu la mecanică, precum şi bateriile şi motoarele electrice.

Echipa a avut nevoie de aproximativ trei luni doar pentru a tăia şi scurta şasiul, pentru a reproduce dimensiunile unui 300 SL şi, în acelaşi timp, a întreţine interioarele, de la bord până la volan şi direcţia unui Model 3.

În SUA nu este neobişnuit ca maşinile de epocă să fie transformate în maşini electrice prin scoaterea motorului cu ardere şi înlocuirea cu baterii şi motoare Tesla.

În acest caz, însă, este o altă treabă şi rezultatul final nu necesită sacrificiul unui rar şi preţios 300 SL (un exemplu din aluminiu a fost vândut cu aproape 7 milioane de dolari în 2012).

De fapt, maşina este în esenţă un Model 3. Nu se ştie cât a costat această transformare, dar cu siguranţă mult mai puţin decât cumpărarea unui „Gullwing” original. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici