- Home
- Economic
- ANKARA, (07.09.2015, 11:26)
- Anca Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Lagarde cere marilor economii ale lumii să ia măsuri urgente de susţinere a creşterii
Directorul general al FMI Christine Lagarde a cerut statelor din G20 să adopte reforme urgente pentru susţinerea creşterii economice, între care măsuri fiscale şi structurale, în timp ce miniştrii de Finanţe ai ţărilor membre au promis să nu îşi devalorizeze monedele pentru avantaje competitive.
Urmărește
159 afișări
Christine Lagarde (Foto: AFP / Mediafax Foto)
"Riscurile de înrăutăţire a perspectivelor au crescut, în special pentru economiile emergente. Măsurile de prevenire a acestor riscuri au devenit mai urgente", a afirmat Lagarde la reuniunea miniştrilor de Finanţe din G20 care a avut loc weekend-ul trecut la Ankara, relatează MarketWatch.
FMI a avertizat săptămâna trecută că intenţionează să reducă estimarea referitoare la creşterea economiei mondiale în acest an, care se află deja la cel mai redus nivel după criza financiară din 2008, parţial din cauza încetinirii care are loc în China.
ULTIMELE ȘTIRI
-
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
-
Casa Albă: Trupele nord-coreene de pe front se confruntă cu pierderi uriaşe
-
Bărbat împuşcat mortal în timpul unei partide vânătoare din Vrancea
-
Efectele sabotajelor din Marea Baltică: NATO îşi va spori prezenţa în zonă
Mai multe economii amergente mari se află în recesiune şi încearcă să relanseze creşterea, în special cele dependente de preţurile materiilor prime.
"Este necesar un efort concertat pentru rezolvarea acestor probleme, între care politicile monetare relaxate în economiile dezvoltate, politici fiscale care să susţină creşterea şi reforme structurale pentru stimularea creşterii producţiei şi productivităţii", a spus Lagarde.
Ţările din G20 s-au angajat anul trecut să accelereze creşterea economiei globale cu 2 puncte procentuale la fiecare 5 ani, dar eforturile au fost sub aşteptări din cauza problemelor politice interne.
FMI a mai avertizat Rezerva Federală a Statelor Unite să nu înceapă prea devreme creşterea dobânzilor. Instituţia a susţinut în repetate rânduri să banca centrală americană ar trebui să amâne prima majorare a dobânzii de politică monetară până în 2016, nu doar pentru că economia SUA nu este pregătită, dar şi din cauza implicaţiilor globale.
Grupul celor mai mari 20 de economii ale lumii şi-a reînnoit la reuniune angajamentul de a rezista tentaţiei de a deprecia monedele pentru a câştiga avantaje competitive în contextul în care efectele negative ale încetinirii economiei Chinei se resimt acut la nivel internaţional şi riscă să slăbească economia mondială.
În prezent, FMI anticipează o creştere a economiei mondiale de 3,5% pentru 2015.
Citeşte şi: Lagarde: Volatilitatea burselor arată cât de rapid se extind riscurile de la o economie la alta
Citește pe alephnews.ro: Finlanda și Estonia lansează patrule navale în urma suspiciunii de sabotaj rusesc în cazul Estlink 2. Rutte: „NATO va spori prezența în Marea Baltică”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Drumul spre distracția de Revelion e aglomerat: Rute alternative și sfaturi esențiale pentru un drum sigur spre munte
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe