- Home
- Economic
- BERLIN, (04.09.2011, 15:23)
- Vlad Popescu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Lagarde: SUA şi Europa trebuie să ia în calcul stimularea creşterii economice
Directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Christine Lagarde, a declarat că Europa şi Statele Unite ar trebui să ia în calcul stimularea creşterii economice, dacă situaţia o permite, pentru a combate criza de încredere care afectează economia globală.
Urmărește
361 afișări
Lagarde: SUA şi Europa trebuie să ia în calcul stimularea creşterii economice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Privind Europa, recomandăm ţărilor să-şi ajusteze programele de austeritate la situaţia modificată şi să ia în calcul măsuri de stimulare a creşterii. Dacă Statele Unite lansează un program credibil de ajustare pe termen mediu, atunci va fi probabil loc să se abandoneze măsurile de austeritate pe termen scurt şi să fie introduse măsuri de alimentare a creşterii economice", a spus Lagarde într-un interviu publicat duminică de revista germană Der Spiegel.
Lagarde a fost criticată la sfârşitul săptămânii trecute de europeni, după ce a arătat că băncile din regiune au nevoie de recapitalizări urgente pentru a nu deraia revenirea economică fragilă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
UE s-ar putea extinde: O ţară din Europa vrea să organizeze un referendum pentru a adera la UE
-
Dronele ucrainene ar fi distrus un depozit de muniţie rusesc în regiunea Rostov
-
Avertismentul unor lideri europeni: NATO nu poate apăra Europa fără SUA în faţa Rusiei
Ea a reiterat acest punct de vedere în interviul pentru Der Spiegel.
Politicienii europeni au respins în această săptămână poziţia lui Lagarde şi a FMI. Creditorul de la Washington estimează că băncile europene au nevoie de recapitalizări de 200 miliarde euro pentru a face faţă potenţialelor pierderi cauzate de expunerea pe datorii de stat.
În privinţa Germaniei, cea mai mare economie europeană, Lagarde a afirmat că finanţele publice se redresează bine, sugerând că guvernul este bine poziţionat pentru a putea introduce măsuri de stimulare a economiei în cazul unei frânări.
"Depinde cu totul de circumstanţe, desigur. Dacă exporturile, fundaţia economiei germane, se prăbuşesc, guvernul poate reacţiona. Dacă Germania stimulează cererea internă, este bine şi pentru economia locală şi pentru ţările vecine", notează Lagarde.
Citește pe alephnews.ro: Armistițiul de Crăciun a reprezentat un moment istoric în timpul Primului Război Mondial. Cum s-a produs acest lucru
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Omul care l-a împușcat pe Ceaușescu rupe tăcerea! Ultima dorință a dictatorului: „Nu doresc nimănui...”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe