Leonardo ia în calcul vânzarea de active, acţiuni şi intrarea pe piaţa auto, pentru plata datoriilor

Retailerul român de încălţăminte Leonardo, aflat în insolvenţă, ia în calcul atât vânzarea unor active sau unui pachet de acţiuni, cât şi intrarea pe noi pieţe, precum cea a vânzărilor auto, pentru a-şi plăti datoriile către creditori, potrivit propunerii de modificare a planului de reorganizare.

Urmărește
900 afișări
Imaginea articolului Leonardo ia în calcul vânzarea de active, acţiuni şi intrarea pe piaţa auto, pentru plata datoriilor

Leonardo ia în calcul vânzarea de active, acţiuni şi intrarea pe piaţa auto, pentru plata datoriilor

"Din analiza activităţii realizate în cadrul celor peste 3 ani de reorganizare pe care societatea i-a parcurs s-a desprins concluzia că, pentru reuşita planului de reorganizare, sunt necesare măsuri suplimentare de reorganizare ce nu au fost avute în vedere la data propunerii planului. Astfel, în actualul stadiu al implementării planului de reorganizare apreciem că se impune modificarea planului în sensul creării cadrului procedural pentru asigurarea posibilităţii de suplimentare a surselor financiare pe care societatea le are la dispoziţie în vederea asigurării respectării distribuirilor prevăzute în programul de plăţi", se arată în documentul menţionat.

Printre măsurile generatoare de surplus de numerar prezentate se numără, pe lângă continuarea derulării activităţii curente, vânzarea unor active excedentare, valorificarea unui teren 2,5 hectare situat în Oradea, prin transformarea acestuia într-un spaţiu destinat derulării unei activităţi de tipul "consignaţie auto", dar şi atragerea unuia sau mai mulţi investitori terţi, acţionari sau creditori - ca măsură alternativă, pentru situaţia în care va fi necesar, în funcţie de rezultatele obţinute de societate în primul an al planului de reorganizare a companiei, deţinută de omul de afaceri Florin Panea din Oradea.

De asemenea, se are în vedere şi darea în plată a unor active (active în contul unor datorii - n.r.), fuziuni şi divizări cu acordul creditorilor, transmiterea tuturor sau a unora dintre bunurile averii debitorului către una ori mai multe persoane fizice sau juridice, lichidarea tuturor sau a unora dintre bunurile societăţii, separat ori în bloc.

"În cazul existenţei unei/unor oferte de cumpărare/transfer a unor bunuri din patrimoniul societăţii Leonardo SRL, administratorul judiciar va convoca Adunarea generală a Creditorilor în vederea discutării şi aprobării acestora", se mai arată în propunerea de modificare a planului de reorganizare.

Creditorii Leonardo sunt BRD, Unicredit Ţiriac Bank, RBS, Bancpost, Banca Italo - Romena şi Administraţia Finanţelor Publice Oradea.

Leonardo, care a deschis primul magazin în 1994 în Oradea, are în administrare directă 97 magazine, situate în 59 de oraşe, potrivit datelor de pe site-ul companiei. În Bucureşti, retailerul are 12 unităţi.

În a doua jumătate a anului 2009, compania, cu datorii de 100 milioane euro, a intrat în insolvenţă din cauza scăderii cererii pe piaţa internă şi a reducerii vânzărilor.

În anul dinainte de intrarea în insolvenţă, 2008, retailerul avea peste 200 de magazine în principalele zone urbane din România, Ungaria, Bulgaria şi Moldova, peste 3.000 angajaţi şi afaceri de 500 milioane de lei. În 2012, Leonardo a înregistrat o cifră de afaceri de 219,7 milioane lei, pierderi de 27,7 milioane lei şi avea peste 1.100 de angajaţi.

Principalii competitori ai Leonardo sunt retailerul german Deichmann şi cel polonez CCC.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici