- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Leul a fost singura valută din regiune care s-a depreciat marţi
Leul a continuat să fie singura valută din regiune care s-a depreciat în raport cu euro, şi la închiderea şedinţei locale cursul a fost de 3,7150 - 3,7200 lei/euro, paritate cu peste 1,5 bani mai mare faţă de nivelul de luni, în urma diminuării ratingului acordat României de Standard&Poor's.
Leul a fost singura valută din regiune care s-a depreciat marţi (Imagine: Mediafax Foto)
La ora 16:30 euro a fost cotat la 3,7150 - 3,7200 lei, paritate cu 1,5 bani peste nivelul din perioada similară a şedinţei precedente, de 3,7000 lei/euro.
Primele transferuri de marţi s-au realizat la 3,7400 - 3,7450 lei/euro şi, imediat după deschidere, rata a urcat la 3,7550 - 3,7600 lei/euro, nivelul reprezentând maximul zilei.
Ulterior, cursul şi-a temperat creşterea astfel că, la ora 10:18, euro a fost cotat la 3,7330 - 3,7380 lei/euro, iar până la jumătatea şedinţei a variat nesemnificativ în jurul acestui nivel.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Investiţiile străine din Bulgaria se prăbuşesc din cauza nesiguranţei economice şi politice
-
1,3 milioane de dolari pentru un ton de 276 de kilograme - un lanţ de restaurante de sushi a plătit a doilea cel mai mare preţ din istorie
-
Războiul din Ucraina. Zelenski: Forţele ruse şi nord-coreene au suferit pierderi importante în luptele din sudul regiunii ruse Kursk
Spre finalul zilei, paritatea leu/euro a coborât până la 3,6950 unităţi, însă volumele tranzacţionate au fost sub media unei şedinţe obişnuite.
"Leul a continuat să se deprecieze faţă de euro, rămânând singura valută din regiune care a scăzut, ca urmare a diminuării ratingului acordat României de Standard&Poor's", a afirmat un dealer.
Agenţia de evaluare financiară Standard&Poor's a redus, luni, ratingul României pentru împrumuturi în monedă străină pe termen lung la "BB+", de la "BBB-", şi calificativul pentru creditele pe termen scurt la "B", de la "A-", ambele cu perspectivă "Negativă".
Pe piaţa monetară dobânzile pentru depozitele pe termen foarte scurt au variat între 30 şi 40%.
Băncile comerciale care participă la stabilirea ratelor de referinţă au afişat, însă, dobânzi de 14,01 - 18,29% pentru depozitele cu scadenţa la o zi, şi de 14,03 - 18,29% pentru cele la o săptămână, depăşind plafonul BNR, de 17,81%.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO