Leul a pierdut avansul din debut, iar referinţa BNR a urcat la 4,2517 lei/euro

Moneda naţională a pierdut avansul uşor consemnat la deschiderea sesiunii, iar cotaţiile au depăşit 4,25 lei/euro până la jumătatea zilei, astfel că BNR a anunţat un curs de referinţă cu 1,07 bani mai mare, de 4,2517 lei/euro.

Urmărește
5 afișări

BNR a publicat marţi o paritate de 4,2410 lei/euro.

Banca centrală a afişat şi pentru francul elveţian un curs în creştere cu 0,68 bani, de la 3,5066 lei/franc la 3,5134 lei/franc.

În schimb, leul a fost stabil în raport cu moneda americană, iar paritatea oficială se plasează la 2,9596 lei/dolar, de la 2,9601 lei/dolar marţi.

Moneda naţională s-a apreciat în debutul sesiunii interbancare de miercuri, până sub 4,23 lei/euro, însă cotaţiile au revenit aproape de 4,24 lei/euro după primele transferuri, jucătorii anticipând încă de marţi că guvernul grec va obţine votul de încredere al Parlamentului, iar optimismului a fost încorporata în evoluţia de marţi.

"Pentru moment, participanţii la piaţă probabil îşi vor concentra atenţia asupra aprobării de către Parlament a măsurilor de austeritate, ceea ce înseamnă că presiunile de depreciere ar putea continua. În acest context, o tendinţă de depreciere uşoară pare probabilă, mai ales că pierderile recente nu au fost oprite de acţiuni ale băncii centrale. Totuşi, în ceea ce priveşte şedinţa de astăzi, nu credem ca leul va înregistra pierderi semnificative de la nivelul curent", se arată într-un raport ING Bank.

Puţin după ora 13:00, paritatea oscila în intervalul 4,2535 - 4,2560 lei/euro.

Valutele din regiune au deschis se asemenea cu aprecieri modeste, dar jucătorii au început să-şi marcheze profiturile, iar monedele au trecut pe depreciere, cu oscilaţii mai reduse decât ale leului.

Premierul elen George Papandreou a câştigat votul de încredere al parlamentului de la Atena pentru noul guvern desemnat în urma remanierii de săptămâna trecută. Învestirea noului guvern la Atena va pregăti terenul pentru noi împrumuturi de urgenţă din partea instituţiilor financiare internaţionale, iar rezolvarea situaţiei ar elimina o sursă constantă de îngrijorare de pe pieţele financiare cu privire la expunerea băncilor pe datoriile de stat din zona euro.

Randamentele afişate de băncile comerciale pentru plasamentele cu scadenţa la o zi au mai scăzut uşor, de la 2,67 - 3,17%, iar dobânzile pentru sumele plasate la o săptămână au urcat uşor, de la 3,69 - 4,19% la 4,08 - 4,58%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici