- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Leul continuă să se aprecieze
Leul a revenit pe apreciere spre finalul şedinţei interbancare de marţi, iar cursul a încheiat la 4,2180 - 4,2230 lei/euro, cu 11 bani mai jos faţă de nivelul de la închiderea de luni, pe fondul unor ordine importante de vânzare de euro.
Leul continuă să se aprecieze (Imagine: Mediafax Foto)
Moneda naţională s-a apreciat în partea a doua a şedinţei interbancare, iar la închidere euro a fost cotat la 4,2180 - 4,2230 lei/euro, în contextul în care în ultimele două zile leul s-a întărit cu 2,47% faţă de euro.
În prima parte a zilei, leul a urmat tendinţa ascendentă a valutelor din regiune, primele tranzacţii fiind efectuate la 4,2250 - 4,300 lei/euro, nivel apropiat de cel de la închiderea şedinţei de luni, când euro a fost cotat la 4,2290 lei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
-
Iulian Anghel, editor politic ZF: Cum l-am cunoscut pe Călin Georgescu
-
Răsturnare de situaţie: Elena Lasconi îl depăşeşte pe Marcel Ciolacu. Pentru prima dată în istorie PSD ar putea să nu aibă candidat în turul 2
Rata de schimb a scăzut, pentru scurt timp, la 4,1950 - 4,1980 lei/euro, însă apoi a urcat uşor spre nivelul de luni.
După jumătatea şedinţei interbancare locale, când este anunţat cursul de referinţă de BNR, leul a început să se deprecieze, iar la ora 13:00 euro era cotat la 4,2340 - 4,2390 lei, ca urmare a cererii comerciale locale de valută.
"Cursul a atins un maxim al şedinţei de 4,2550-4,2580, după care a coborât brusc, iar piaţa a pierdut foarte mult din lichiditate. Piaţa avea volume mari de euro şi a apărut un flow important pe vânzarea de euro, iar jucătorii s-au îngrămădit să vândă. Trebuie să ţinem cont că zilele acestea orice flow de vânzare de euro aduce suspiciuni că intervine BNR, iar oamenii sunt pudenţi", a afirmat un dealer.
El a menţionat că leul nu a fost corelat exact cu regiunea pe parcursul şedinţei de marţi, respectiv a fost mai depreciat faţă de euro.
"Spre finalul zilei, valutele din regiune au pierdut abrupt din câştiguri, iar leul s-a corelat per total cu acestea", a încheiat dealerul.
Cursul de referinţă anunţat marţi de Banca Naţională a României (BNR) a scăzut cu 2,44 bani, la 4,2390 lei/euro, coborând astfel la cea mai redusă paritate din ultimele două săptămâni.
Un curs oficial mai redus decât cel de marţi a fost calculat la 9 ianuarie, când BNR a publicat o paritate de 4,2127 lei/euro.
Leul continuat, astfel, tendinţa uşoară de apreciere, începută vineri, astfel că în ultimele trei şedinţe interbancare moneda naţională s-a apreciat cu 1,71%, respectiv 7,37 bani. Totuşi, comparativ cu rata de referinţă anunţată la finalul anului trecut, de 3,9852 lei/euro, moneda naţională este depreciată cu 6,37%, respectiv cu 25,38 bani.
Dobânzile afişate de băncile comerciale pentru depozitele cu scadenţa la o zi au crescut foarte uşor la 14,16% - 15,61%, comparativ cu şedinţa de luni, când au variat între 14,08% şi 15,53%.
Pentru depozitele la o săptămână, băncile au continuat să practice randamente apropiate de cele de luni, acestea oscilând între 14,16% şi 15,73%.
Citeşte şi:
Leul s-a apreciat puternic - 4,2290 lei/euro
Băncile renunţă la testul de stres pentru creditele cu garanţii imobiliare
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:51
-
astăzi, 10:43
Ruşii au atacat infrastructura energetică din regiunea Nikolaev din Ucraina