- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Leul s-a depreciat uşor spre jumătatea sesiunii, iar referinţa BNR a urcat la 4,2157 lei/euro
Moneda naţională s-a depreciat uşor spre jumătatea sesiunii interbancare de miercuri, iar banca centrală a publicat un curs de referinţă cu 0,42 bani mai mare, de 4,2157 lei/euro.
Banca Naţională a României (BNR) a publicat marţi un curs de referinţă de 4,2115 lei/euro.
Pentru francul elveţian, referinţa se plasează la 3,5185 lei/franc, cu 1,46 bani sub nivelul de marţi, de 3,5331 lei/franc.
Totodată, BNR a anunţat şi pentru moneda americană o paritate mai mică, de 2,9274 lei/dolar, cu 2,17 bani mai redusă faţă de 2,9491 lei/dolar cât a fost în sesiunea precedentă.
Băncile cotau euro la 4,2085 - 4,2095 lei la deschidere, aproape de cotaţiile de la închiderea de şedinţei precedente, când băncile cotau euro la 4,2080 - 4,2095 lei.
În prima oră de tranzacţionare cotaţiile au fluctuat nesemnificativ, între 4,2070 lei/euro şi 4,2100 lei/euro. Ulterior, cursul a crescut treptat, iar în jurul orei 13:00, schimburile se perfectau la 4,2150 - 4,2175 lei/euro.
Valutele din regiune au pierdut o parte din avansul de la deschidere, iar potrivit dealerilor jucătorii rămân "în alertă", în aşteaptarea unui rezultat pozitiv al votului din parlamentul elen şi la o rezolvare a situaţiei din Grecia.
Guvernul elen a câştigat primul din cele două voturi din Parlament pentru programul de austeritate necesar în vederea obţinerii de ajutor internaţional. Parlamentarii greci vor dezbate miercuri şi joi alte măsuri care trebuie să treacă de legislativ pentru a asigura plata următoarei tranşe din programul de finanţare externă convenit anul trecut cu UE şi FMI, dar şi pentru a obţine extinderea împrumuturilor de la instituţiile internaţionale.
Consiliul de Administraţie al BNR a decis miercuri să menţină rata dobânzii de politică monetară la 6,25%, pentru a noua şedinţă consecutiv, şi nivelul actual al rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei şi valută ale instituţiilor de credit.
Toţi membrii Asociaţiei Analiştilor Financiar-Bancari din România care au participat la un sondaj intern au anticipat deciziile băncii centrale, iar deciziile băncii centrale nu au avut niciun impact asupra pieţei.
Dobânzile afişate de băncile comerciale pentru plasamentele cu scadenţa la o zi au coborât de la 3,64 - 4,14% la 3,62 - 4,12%, iar dobânzile pentru sumele plasate la o săptămână au rămas la 3,92 - 4,42%.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Sorin Grindeanu anunţă că se va circula de săptămâna viitoare pe încă 32 de kilometri din Autostrada Moldovei
-
Armata israeliană susţine că a ucis un comandant al organizaţiei Jihadul Islamic Palestinian
-
Viktor Orban afirmă că UE trebuie să regândească sancţiunile aplicate Rusiei. Care este explicaţia lui
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO