- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (02.03.2011, 13:43)
- Stefan Musgociu , Stefan Musgociu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Leul se apreciază, iar referinţa BNR coboară la un nou minim al ultimelor 10 luni. Vezi cursul valutar
Cursul de referinţă anunţat miercuri de BNR a scăzut miercuri cu 0,57 bani, la 4,2051 lei/euro, şi a atins un nou nivel minim de după 4 iunie 2010, aprecierea leului fiind explicată de dealeri prin intervenţiile indirecte anterioare ale băncii centrale, care au redus din lichidităţile băncilor.
Urmărește
20 afișări
Leul se apreciază, iar referinţa BNR coboară la un nou minim al ultimelor zece luni (Imagine: Shutterstock)
Banca Naţională a României (BNR) a publicat marţi un curs de referinţă de 4,2108 lei/euro.
O paritate similară celei de miercuri a fost anunţată la 4 iunie.
Leul s-a apreciat miercuri şi în raport cu dolarul, banca centrală anunţând un rată de schimb de 3,0406 lei/dolar, respectiv cu 0,24 bani sub cursul oficial de marţi, 3,0430 lei/dolar.
Primele tranzacţii ale zilei au fost realizate la 4,2100 - 4,2120 lei/euro, cotaţii foarte apropiate de nivelul de la finalul sesiunii de marţi, de 4,2100 - 4,2110 lei/euro.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Crin Antonescu este candidatul comun al coaliției PSD-PNL-UDMR la alegerile prezidențiale
-
S-au votat preşedinţii la Camera Deputaţilor şi la Senat: Ilie Bolojan, la Senat; Ciprian Şerban, la Camera Deputaţilor
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat
Ulterior, cursul a scăzut nesemnificativ, astfel că în jurul orei 13:00, când BNR anunţă cursul de referinţă, euro era tranzacţionat la 4,2045 - 4,2060 lei, paritate cu 0,5 - 0,55 bani sub cotaţiile de marţi.
Dealerii cred că surplusul de lichiditate din piaţă a fost absorbit în ultima perioadă prin vânzările de valută realizate indirect de banca centrală pentru aprecierea leului, cu scopul de a ţine inflaţia sub control. Băncile au nevoie în prezent de fonduri pentru constituirea rezervelor minime obligatorii la BNR.
În contextul nevoii de lichidităţi a băncilor, banca centrală a organizat luni şi miercuri primele două licitaţii repo din ultimele 12 luni, prin care a injectat cumulat 2,63 miliarde lei în piaţa interbancară. Ambele operaţiuni au o scandenţă de câte o săptămână.
Dealerii spun că un argument pentru cei care vorbesc de intervenţii din partea BNR în piaţa interbancară valutară îl reprezintă scădere rezervelor băncii centrale. Potrivit informaţiilor publicate, marţi, de BNR, rezervele sale valutare au scăzut în februarie cu 621 milioane euro, la 32,068 miliarde euro, în contextul unor intrări de aproape două ori mai mici decât ieşirile.
Dobânzile practicate miercuri de băncile comerciale pentru plasamentele cu scadenţă la o zi au scăzut foarte uşor, la 5,77% - 6,27%, după ce marţi au fost de 5,86% - 6,35%. Totodată, randamentele pentru sumele plasate pe termen de o săptămână au scăzut nesemnificativ, la 5,82% - 6,32%, de la 5,88% - 6,38%.
Citește pe alephnews.ro: Atacatorul de la Târgul de Crăciun din Germania are o istorie de amenințări legate de acte violente. Medicul a spus că „va efectua acțiuni care atrag atenția și de care oamenii își vor aminti”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
STUDIU. Starea de bine se îmbunătățește atunci când cânți. Care sunt beneficiile muzicii asupra sănătății
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:38
LIVE TEXT Crin Antonescu, anunţat oficial candidat unic al coaliţiei pentru prezidenţiale / Ilie Bolojan preia conducerea Senatului, Ciprian Şerban ia şefia Camerei Deputaţilor / Învestirea Guvernului ar urma să aibă loc astăzi
-
astăzi, 10:20
FT: Echipa de tranziţie a lui Donald Trump vrea să retragă SUA din OMS „în prima zi” de mandat