- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Licitaţie de 23 milioane de lei pentru reactualizarea studiului de fezabilitate pe tronsonul Comarnic-Braşov
CNADNR a lansat licitaţia pentru achiziţionarea de servicii de consultanţă în scopul reactualizării studiului de fezabilitate la atribuirea contractului de concesiune pentru tronsonul de autostradă Comarnic – Braşov, valoarea estimată a contractului fiind de 23,6 milioane lei, fără TVA.
Licitaţie de 23 milioane de lei pentru reactualizarea studiului de fezabilitate pe tronsonul Comarnic-Braşov (Imagine: Raul Stef/Arhiva Mediafax Foto )
Consultantul va actualiza studiul de fezabilitate, va elabora analizele necesare, precum şi documentaţia de atribuire a contractului de concesiune şi va recomanda structura financiară care va atrage oferte competitive din sectorul privat.
Totodată, câştigătorul licitaţiei va asigura asistenţa tehnică, juridică şi financiară în pregătirea, lansarea şi atribuirea contractului de concesiune, precum şi asistarea în etapa de închidere financiară, şi va întocmi documentaţia aferentă contractului dintre sectorul privat şi autoritatea contractantă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
România are cu 6.000 mai puţini pensionari, dar pensii mai mari
-
Cel puţin 100 de nord-coreeni au fost ucişi în lupte alături de forţele ruse, afirmă Seulul
-
Bulgaria introduce controale temporare la frontiera cu România începând cu 1 ianuarie 2025
Valoarea estimată a contractului este de 23,6 milioane de lei, fără TVA, iar durata este de 20 de luni. Proiectul va fi finanţat din bugetul de stat.
Totodată, CNADNR a finalizat analiza aferentă studiului de fundamentare pentru proiectarea, construirea şi finanţarea autostrăzii de Centură Sud a municipiului Bucureşti şi întreţinerea şi operarea autostrăzii Piteşti-Constanţa.
Concluziile au fost trimise spre avizare la EUROSTAT, pentru confirmarea faptului că realizarea acestui proiect nu va afecta deficitul României.
Potrivit studiului menţionat, proiectul este fezabil pentru a fi realizat prin concesiune potrivit normelor EUROSTAT, întrucât poate fi finanţat într-un sistem mixt-31% plăţi de disponibilitate de la Guvernul României şi 69% venituri realizate din taxarea directă a utilizatorilor.
Primul an de operare a întregii secţiuni Piteşti-Constanţa este estimat a fi 2015, durata de concesiune fiind stabilită la 30 de ani, potrivit datelor preliminare.
Costul de capital total aferent construcţiei este de 1,1 miliarde de euro, reprezentând costurile pentru construirea Centurii Sud, reabilitarea Autostrăzii Bucureşti-Piteşti şi realizarea dotărilor necesare taxării.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO