Licitaţie record: tricoul lui Babe Ruth s-a vândut cu 21,5 milioane de euro

În cea mai aşteptată licitaţie de suveniruri sportive din toate timpurile, tricoul purtat de legenda baseball-ului Babe Ruth când şi-a „anunţat” home run-ul în Game 3 din Seria Mondială din 1932, s-a vândut cu 24,12 milioane de dolari (21,5 milioane de euro) la casa de licitaţii Heritage Auctions, stabilind un record pentru cele mai scumpe suveniruri comercializate vreodată.

Urmărește
115 afișări
Imaginea articolului Licitaţie record: tricoul lui Babe Ruth s-a vândut cu 21,5 milioane de euro

Licitaţie record: cămaşa lui Babe Ruth s-a vândut cu 21,5 milioane de euro

În cea mai aşteptată licitaţie de suveniruri sportive din toate timpurile, tricoul purtat de legenda baseball-ului Babe Ruth când şi-a „anunţat” home run-ul în Game 3 din 1932 s-a vândut cu 24,12 milioane de dolari (21,5 milioane de euro) la casa de licitaţii Heritage Auctions, stabilind un record pentru cele mai scumpe suveniruri comercializate vreodată.

Tricoul „Bambino” al starului New York Yankees a fost pus la dispoziţia cumpărătorilor pentru prima dată în 19 ani.

Recordul anterior a fost deţinut de un card Topps Mickey Mantle din 1952, în stare excelentă, vândut cu 12,6 milioane de dolari (11,2 euro) în 2022.

Tricoul lui Ruth a eclipsat cu mult tricoul de 10,1 milioane de dolari al baschetbalistului Michael Jordan, de la Chicago Bulls, purtat în meciul 1 al finalei NBA din 1998.

În mai 2022, tricoul lui Diego Maradona din meciul dintre Argentina şi Anglia, de la Cupa Mondială din 1986, a fost vândut pentru aproximativ 8.800.000. euro.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici