- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Liderii de pe Wall Street merg la St Petersburg, atraşi de privatizări de 30 miliarde dolari
Liderii marilor companiilor de pe Wall Street participă la forumul economic anual de la St Petersburg, în condiţiile în care preşedintele rus Dmitri Medvedev vrea să atragă investitorii cu vânzarea, până în 2015, a unor active de stat de 30 de miliarde de dolari, transmite Bloomberg.
Şeful Citigroup, Vikram Pandit, Brian T. Moynihan, de la Bank of America, Stephen Scharzman, de la Blackstone Group şi Josef Ackermann, de la Deutsche Bank, se numără printre bancherii prezenţi la St Petersburg, la forumul organizat în perioada 16-18 iunie.
Medvedev încearcă să combată reputaţia Rusiei ca cea mai coruptă mare economie a lumii, în contextul incertitudinilor legate de viitorul tandemului său cu premierul Vladimir Putin.
Preşedintele se va folosi de forum pentru a combate îngrijorarea privind climatul investiţional din Rusia, urmând să anunţe înfiinţarea unui fond suveran de investiţii de 10 miliarde de dolari, precum şi programul de privatizare de 30 de miliarde de dolari.
Planul de vânzare a activelor de stat va reprezenta centrul de greutate al discursului preşedintelui, a declarat marţi un consilierul economic al lui Medvedev.
Şeful JP Morgan Chase, Jamie Dimon, Pandit (Citigroup) şi Lloyd Blankfein (Goldman Sachs) fac parte dintr-un comitet format din 27 de persoane care acordă consultanţă în vederea transformării Moscovei într-un centru financial global.
Goldman Sachs, JPMorgan, Morgan Stanley, Credit Suisse Group şi Troika Dialog au fost angajate în această lună să administreze vânzarea unei participaţii din deţinerea statului rus la Sberbank, cea mai mare bancă din Rusia, într-o tranzacţie de până la şapte miliarde de dolari.
Guvernul a selectat totodată pe o listă scurtă Morgan Stanley, JPMorgan şi Deutsche Bank pentru administrarea unei oferte publice iniţiale a companiei de transport naval Sovcomflot, cea mai mare din ţară.
Anul trecut, în Rusia a avut cea mai intensă activitate de fuziuni şi achiziţii după 2007, cu 96 de acorduri, în valoare de 50,9 miliarde de dolari, numai în trimestrul al patrulea, potrivit datelor Bloomberg.
"Principalul motiv pentru care bancherii vin la St. Petersburg este datorită fuziunilor şi achiziţiilor şi privatizărilor. Vechiul mediu corporatist se schimbă. Corporaţii internaţionale ruse precum Rosneft vor să se integreze cu Occidentul", a declarat Clemens Grafe, economist şef la Goldman Sachs în Rusia.
Medvedev a declarat în martie, la prezentarea unui program de îmbunătăţire a atractivităţii Rusiei pentru investitori, că economia ţării are nevoie de creşterea de câteva ori a investiţiilor, pentru modernizare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FastGlioma ajută neurochirurgii în detectarea tumorilor reziduale. Cum funcționează sistemul cu Inteligență Artificială
-
Olaf Scholz şi Vladimir Putin au vorbit la telefon timp de o oră. Este prima discuţie directă din 2022
-
Macron: Europa se îndreaptă spre un război tarifar cu SUA şi China
-
Industria criptomonedelor este în extaz după victoria lui Donald Trump. Bitcoin, la noi maxime istorice
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 18:33
-
astăzi, 18:33
Iranul sprijină Libanul în negocierile de încetare a focului şi caută să pună capăt „problemelor”