- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Lipsa transparenţei în sectorul bancar a contribuit la declanşarea crizei financiare
Lipsa transparenţei în sectorul bancar a contribuit la declanşarea crizei financiare internaţionale, iar companiile multinaţionale, organizaţiile inter-guvernamentale şi ne-guvernamentale trebuie să dea dovadă de mai multă deschidere, potrivit institutului de cercetări One World Trust.
Lipsa transparenţei în sectorul bancar a contribuit la declanşarea crizei financiare (Imagine: Mediafax Foto)
Din cele 30 de companii şi organizaţii analizate de institut în raportul anual Global Accountability Report, printre care Goldman Sachs şi agenţia pentru refugiaţi, UNHCR, parte a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), numai una îndeplineşte standardele minime de responsabilitate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
-
Donald Trump a avut prima întâlnire cu preşedintele unei ţări după ce a obţinut victoria la alegerile din SUA
-
Muncă gratis. Elon Musk le cere „revoluţionarilor cu IQ ridicat” să se alăture noului proiect al lui Trump fără a fi plătiţi
-
Avioanele de luptă ale britanicilor au monitorizat aeronave militare ruseşti lângă Marea Britanie
Pe ultimele poziţii în clasament s-au plasat Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică, NATO, lista fiind încheiată de Comitetul Internaţional Olimpic, ca urmare a lipsei de deschidere.
"Prăbuşirea creditării şi criza din sectorul financiar arată importanţa transparenţei în toate sectoarele. Companiile şi organizaţiile nu fac eforturi suficiente pentru a demonstra că sunt de încredere", a declarat directorul adjunct al institutului de cercetări, Letitia Labre.
Problemele din sectorul american de creditare s-au extins în sectorul financiar internaţional, iar băncile şi companiile de investiţii sunt criticate pentru vânzarea unor produse financiare pe care, conform anumitor opinii, nu le-au înţeles pe deplin.
Raportul este realizat anual pe un eşantion reprezentativ de organizaţii. Singura bancă de investiţii inclusă în raportul din acest an, Goldman Sachs, s-a plasat în ultima treime a clasamentului.
Printre cele mai performante companii în privinţa transparenţei, în pofida criticilor contrare, sunt compania minieră BHP Billiton şi grupul petrolier Shell.
Pe prima poziţie s-a plasat Fundaţia Internaţională pentru Agricultură Organică, urmată de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, International Finance Corporation, parte a Băncii Mondiale, şi fundaţia UNICEF, parte a ONU.
La realizarea raportului s-a ţinut seama de transparenţă, participarea acţionarilor, evaluarea performanţelor şi reacţia la reclamaţii.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:29
Circulaţie îngreunată în noaptea de vineri spre sâmbătă în zona Romexpo
-
astăzi, 14:27
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului