Proiectul imaginat de Louis Schweitzer, preşedintele Renault până în 2005, a crescut şi mai mult atunci când la conducerea lui Renault a venit Carlos Ghosn, sub mandatul căruia a fost autorizată proiectarea SUV-ului Duster, care a schimbat total percepţia publicului asupra mărcii Dacia, transformând-o peste noapte dintr-una low-cost, într-una „value for money”.
Automobile Dacia va demara anul viitor producţia a două noi maşini şi a unei noi game de motorizări, plus intrarea pe piaţa din Marea Britanie, una dintre cele mai mari pieţe auto din Europa,aceasta fiind cel mai puternic „atac” pregătit de constructorul local asupra pieţei auto de la relansarea sa în 2004.
„Grupul Renault a investit în România aproape 2 miliarde de euro pentru pentru crearea unui lanţ auto complet, de la design şi proiectare, la post-vânzare. Grupul va continua să investească în România şi în anii următori, investiţiile fiind legate în principal de ciclul de viaţă al produselor, inclusiv diversificarea şi înnoirea gamei de vehicule şi organe mecanice. În anii în care nu avem produse noi, investim cel puţin 100 mil. euro, iar când suntem în faza de înnoire a gamei investiţiile depăşesc această sumă”, a declarat Anca Oreviceanu, directorul de comunicare al Group Renault România. În cazul Automobile Dacia, pentru orice model nou, este proiectat atât produsul, cât şi procesul prin care el se fabrică şi utilajele aferente, astfel că intrarea unui automobil în fabricaţie atrage după sine şi investiţii suplimentare.
Citeşte mai multe despre noile modele Dacia pe www.zf.ro.