- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (08.07.2014, 13:58)
- Ana Maria Petcana
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Locurile de cazare all inclusive pe litoral s-au triplat
Tot mai multe hoteluri de pe litoralul românesc au adoptat în ultimii doi ani serviciile all inclusive, astfel că numărul locurilor de cazare în astfel de unităţi s-a triplat, românii având la dispoziţie în medie 2 kg de mâncare pe zi, cu sarmalele şi plăcintele în topul preferinţelor.
Urmărește
2041 afișări
Locurile de cazare all inclusive pe litoral s-au triplat (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)
"Dacă acum 2 ani, erau disponibile aproximativ 1.500 de locuri în hotelurile all inclusive de 3 şi 4 stele de pe litoralul românesc, anul acesta numărul s-a triplat. Creşterea numărului de locuri alocate de hotelierii români, care s-au adaptat cererii din ce în ce mai crescute pentru acest tip de produs turistic s-a petrecut într-un ritm accelerat, ca urmare a semnalelor şi solicitărilor primite de la agenţiile touroperatoare", arată un studiu al agenţiei de turism Mareea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
-
Donald Trump a avut prima întâlnire cu preşedintele unei ţări după ce a obţinut victoria la alegerile din SUA
-
Muncă gratis. Elon Musk le cere „revoluţionarilor cu IQ ridicat” să se alăture noului proiect al lui Trump fără a fi plătiţi
-
Avioanele de luptă ale britanicilor au monitorizat aeronave militare ruseşti lângă Marea Britanie
Potrivit sursei citate, românii care merg la hotelurile all inclusive pe litoral sunt de regulă din categoria celor care obişnuiau să meargă în anii trecuţi în Bulgaria şi Grecia.
"Din ce în ce mai multi turişti realizează că serviciile all inclusive au şi marea calitate de a securiza bugetele alocate vacanţelor. Turiştii care au ales şi aleg în acest an serviciile de acest tip sunt de regulă din categoria celor care obişnuiau să meargă în anii trecuţi în Bulgaria şi Grecia", a declarat Marius Usturoiu, directorul general al agenţiei MAREEA.
Citeşte şi:
Cum ajungem la mare? Cât costă şi cât durează drumul până pe litoral, din cele mai importante oraşe din România
Datele statistice furnizate de touroperatorii de pe litoral arată că profilul consumatorilor de servicii all inclusive este reprezentat în proporţie de peste 90% de familiile cu copii până în 12 sau 14 ani.
Tot mai mulţi turişti care achiziţionează astfel de pachete sunt interesaţi şi de excursii opţionale. Astfel, 1 din 3 familii beneficiare ale pachetelor all inclusive aleg să achiziţioneze şi o excursie opţională, al cărui preţ începe de la 60 lei/persoană şi ajunge pana la 250 lei pentru o mini-croazieră în Delta Dunării şi un prânz pescăresc.
Romanii care merg la hotelurile all inclusive pe litoral au la dispoziţie, în medie, 2 kilograme de mâncare pe zi, iar felurile preferate de aceştia sunt sărmăluţele, frigăruile şi plăcintele dobrogene, potrivit unui studiu al Mareea.
"Dacă luăm în considerare cantităţile de mâncare, avem peste 2 kilograme alocate de persoană pentru fiecare masă. Sunt unii români care depăşesc această cantitate, iar dacă adăugăm şi farfuriile pline care rămân în urma unora, putem spune că sunt persoane care consumă, în medie, 3 kilograme de mâncare pe zi. Fiind sezonul cald, sucurile şi berea la draft sunt foarte căutate", a declarat Georgeta Bari, directorul complexului hotelier Mercur Minerva - family club 3* din staţiunea Mamaia, operat de Mareea.
Mareea este principalul turoperator pentru litoralul românesc, cu circa 100.000 de clienţi anul trecut. Înfiinţată în 1998, firma are o reţea proprie de vânzare de 17 agenţii şi a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 70 de milioane de lei, faţă de 62 milioane de lei în 2012.
Marius Usturoiu administrează şi o companie hotelieră, Mareea Hotels, cu două unităţi, la Mamaia şi Predeal, care au avut anul trecut afaceri de 15 milioane de lei.
Citește pe alephnews.ro: Sylvester Stallone îl numește pe Trump „al doilea George Washington” în discursul de introducere la Mar-a-Lago
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
S-a despărțit cuplul anului din tenisul mondial. Gestul rusoaicei Anna Kalinskaya, după ce Jannik Sinner a dat o declarație ciudată despre relația lor
PROSPORT.RO
Adriana Bahmuțeanu, atac la adresa Mihaelei Botezatu și a lui Honorius: „Am fost sunată de Maximus, care în cele 3 zile nu…”
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe