Studiul a fost realizat în luna iulie.
În sectorul industriei, managerii estimează o tendinţă de creştere a producţiei în trimestrul al treilea, atât pentru volumul producţiei din industria prelucrătoare (sold conjunctural +16%), cât şi pentru stocul de contracte şi comenzi (sold conjunctural +10%).
Pentru exportul de produse finite se estimează un trend uşor pozitiv (sold conjunctural +6%); precum şi o uşoară tendinţă de creştere a competitivităţii produselor româneşti pe piaţa Uniunii Europene (sold conjunctural +6%).
Activităţile de construcţii vor avea o tendinţă pozitivă în trimestrul trei, atât ca volum al producţiei (sold conjunctural +33%), cât şi în privinţa stocului de contracte şi comenzi (sold conjunctural +31%), iar preţurilor lucrărilor din sector va fi de aceeaşi intensitate cu cea prognozată în luna precedentă (sold conjunctural +28%).
Managerii societăţilor comerciale din domeniul comerţului cu amănuntul estimează pentru următoarele trei luni o tendinţă pozitivă a situaţiei economice (sold conjunctural +39%). Această tendinţă este susţinută, atât de evoluţia ascendentă a vânzărilor de mărfuri, pe total activitate de comerţ cu amănuntul (sold conjunctural +40%), cât şi de creşterea comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri (sold conjunctural de +28%).
Conform estimărilor din luna iulie 2007, cererea de servicii (cifra de afaceri) îşi va menţine pentru următoarele trei luni, pe ansamblul sectorului, trendul ascendent (sold conjunctural +27%).
În opinia managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare a prestaţiilor vor înregistra o creştere în această perioadă a anului (sold conjunctural +23%).