Londra: Reducerea ratingului SUA justifică măsurile de austeritate ale Guvernului britanic

Reducerea ratingului Statelor Unite de către Standard&Poor's "justifică" măsurile de austeritate drastice decise de Guvernul britanic pentru a diminua deficitul public, a apreciat sâmbătă Downing Street.

Urmărește
292 afișări
Imaginea articolului Londra: Reducerea ratingului SUA justifică măsurile de austeritate ale Guvernului britanic

Standard & Poor’s a scăzut ratingul de ţară al SUA pentru prima dată în istorie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Abandonarea programelor de reducere a deficitului ar aduce Marea Britanie în atenţia internaţională", a adăugat la Londra un purtător de cuvânt al premierului britanic, David Cameron, făcând referire la politica de rigoare a Guvernului care vizează eliminarea deficitului public aproape în întregime în jurul anilor 2014-2015.

El reacţiona la decizia luată vineri de agenţia de evaluare financiară Standard&Poor's de a reduce ratingul Statelor Unite, pentru prima oară în istorie, de la nivelul maxim "AAA", cu o treaptă, la "AA+". Agenţia şi-a justificat decizia prin îngrijorările cu privire la deficitul bugetului şi datoriile SUA.

Anterior, ministrul britanic al Comerţului, Vince Cable, a apreciat că reducerea ratingului Statelor Unite de către Standard&Poor's era "complet previzibilă", după lupta din Congresul american pentru ridicarea plafonului datoriei publice.

"Este o consecinţă complet previzibilă a haosului creat de Congres în urmă cu câteva săptămâni, când ei (congresmenii) nu reuşeau să se înţeleagă cu privire la ridicarea plafonului datoriei", a declarat Cable pentru postul de televiziune britanic Sky News.

"Dar acum s-au înţeles asupra subiectului, iar situaţia Statelor Unite este destul de solidă", a apreciat el.

În urmă cu trei ani, pieţele financiare se concentrau "asupra băncilor şi stabilităţii băncilor, iar acum pe datoriile guvernelor", a remarcat Cable, afirmând că Marea Britanie este într-o "situaţie relativ bună".

"Noi avem un program foarte clar pentru rezolvarea" problemei deficitului public, a subliniat el, făcând referire la politica de rigoare angajată de Guvernul conservatorului David Cameron.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici