Lovitură pentru economia Germaniei. Volkswagen, simbolul industriei auto, ia în calcul închiderea unor fabrici din ţară şi reducerea locurilor de muncă

Volkswagen ia în considerare închiderea unor fabrici în Germania în încercarea de a reduce costurile, ceea ce ar fi o decizie fără precedent, dând o nouă lovitură guvernului cancelarului Olaf Scholz.

Urmărește
54909 afișări
Imaginea articolului Lovitură pentru economia Germaniei. Volkswagen, simbolul industriei auto, ia în calcul închiderea unor fabrici din ţară şi reducerea locurilor de muncă

Posibilele măsuri, care vizează marca sa principală de autoturisme, precum şi alte operaţiuni ale grupului, includ, de asemenea, încercarea de a pune capăt pactului companiei cu sindicatele pentru menţinerea locurilor de muncă până în 2029, a transmis luni compania.

Ar fi pentru prima dată când Volkswagen închide fabrici în Germania în istoria de 87 de ani a companiei, pregătind VW pentru o confruntare cu sindicatele puternice, relatează Bloomberg.

Mediul economic a devenit şi mai dur, iar noi jucători se impun în Europa”, a declarat directorul general al VW, Oliver Blume, într-un comunicat. „Germania, ca locaţie de afaceri, rămâne şi mai mult în urmă în ceea ce priveşte competitivitatea”.

Un conflict de muncă în toată regula ar fi un test major pentru directorul general - care conduce şi marca de maşini sport Porsche - după ce conflictele sindicale au doborât o serie de predecesori.

VW are aproximativ 650.000 de angajaţi la nivel global, dintre care aproape 300.000 în Germania. Jumătate din locurile din consiliul de supraveghere al companiei sunt ocupate de reprezentanţi ai sindicatelor, iar landul german Saxonia Inferioară - care deţine o participaţie de 20% - este adesea de partea organizaţiilor sindicale.

Confruntările anterioare au pus capăt sau au scurtat mandatele unor directori de top, printre care Bernd Pischetsrieder, Wolfgang Bernhard şi Herbert Diess. Toţi trei au încercat să impună eficientizări, în special în cadrul operaţiunilor interne ale VW din Germania.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici