- Home
- Economic
- (26.06.2024, 09:03)
- Iulian Moşneagu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Lovitură pentru fermieri. O ţară europeană îi va taxa drastic pe crescătorii de bovine pentru emisiile de dioxid de carbon
Danemarca avansează cu prima taxă pe carbon din lume pentru agricultură, crescătorii de bovine urmând să fie taxaţi cu aproape 100 de euro pe an pentru emisiile de gaze cu efect de seră provenite de la fiecare dintre vacile lor.
Urmărește
4138 afișări
Lovitură pentru fermieri. O ţară europeană îi va taxa drastic pe crescătorii de bovine pentru emisiile de dioxid de carbon
După luni de negocieri dificile cu organismele comerciale şi grupurile de mediu, coaliţia de guvernare din Danemarca a convenit asupra unei taxe efective de 120 coroane daneze (16 EUR) pe tonă de emisii de dioxid de carbon provenite de la animale, inclusiv vaci şi porci, informează Financial Times.
Conform grupului de reflecţie ecologist Concito, o vacă daneză produce în medie şase tone de dioxid de carbon pe an. Utilizarea cotei reduse de impozitare de 120 coroane daneze ar duce la o taxă de aproximativ 720 de coroane daneze, adică 96,50 de euro. Crescătorii de porci din ţară vor fi, de asemenea, vizaţi de noua taxă. Ţara este un mare exportator de produse lactate şi de carne de porc.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Curtea Penală Internaţională a emis mandate de arestare pentru Benjamin Netanyahu şi Yoav Gallant
-
Ucraina: Rusia a atacat în premieră cu o rachetă balistică intercontinentală. Atac major lansat de Rusia ca represalii
-
Guvernul anunţă prelungirea plafonării preţurilor la energie şi gaze pentru consumatorii vulnerabili
Ţările din întreaga lume se străduiesc să reducă emisiile provenite din producţia de alimente, care reprezintă aproape un sfert din emisiile globale, menţinând în acelaşi timp securitatea alimentară.
Animalele rumegătoare precum vacile şi oile produc metan prin sistemul digestiv, în timp ce îngrăşămintele sintetice cu azot din iarba pe care o mănâncă produc, de asemenea, gaze cu efect de seră. Animalele reprezintă 11% din emisiile globale, din care aproape două treimi sunt generate de vaci.
Acordul danez, care pregăteşte terenul pentru introducerea taxei în 2030, vine la doar câteva luni după ce fermierii au protestat în întreaga Europă împotriva măsurilor de mediu ale UE. Mette Frederiksen, prim-ministrul Danemarcei, a declarat că speră ca taxa să "deschidă calea la nivel regional şi global" pentru iniţiative similare.
Fermierii au criticat imediat acordul. "Cred că este o nebunie", a declarat Peter Kiær, preşedintele unei asociaţii de fermieri, adăugând că ar împiedica investiţiile tehnologice atât de necesare într-o ţară care era deja unul dintre cei mai ecologici producători agricoli din lume. "Guvernul nu îi ascultă pe fermieri".
Lars Aagaard, ministrul Mediului, a declarat că agricultura este cel mai mare emiţător de gaze cu efect de seră din Danemarca. "Acest lucru nu mai poate continua", a spus el. "Agricultura trebuie să contribuie şi să facă parte din viitorul ecologic".
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Un donator de sânge a subscris titluri Fidelis de 43 mil. lei. Va primi o dobândă de 3 mil. lei
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată averea sa
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe