Lovitură pentru McDonald's. Lanţul american de fast-food suferă prima scădere a vânzărilor globale din ultimii patru ani

  • Lanţul american de fast-food McDonald's a suferit prima scădere globală a vânzărilor din 2020 încoace.
  • Consumatorii din întreaga lume se împotrivesc costului mai mare al burgerilor, cartofilor prăjiţi şi băuturilor răcoritoare.
Urmărește
1080 afișări
Imaginea articolului Lovitură pentru McDonald's. Lanţul american de fast-food suferă prima scădere a vânzărilor globale din ultimii patru ani

Vânzările lanţului fast-food au scăzut cu 1% în trimestrul doi din 2024 faţă de anul precedent, înregistrând o scădere atât în locaţiile internaţionale, cât şi în baza McDonald's din SUA, notează Financial Times.

Directorul general al companiei, Chris Kempczinski, a declarat că clienţii sunt "mai exigenţi în ceea ce priveşte cheltuielile lor", în timp ce a publicat rezultatele luni. În timp ce veniturile trimestriale de 6,49 miliarde de dolari au rămas aproximativ neschimbate faţă de anul trecut, profitul net a scăzut cu 12%, la 2,02 miliarde de dolari, ratând aşteptările specialiştilor de pe Wall Street.

Preţul unei mese la restaurant a crescut în ultimii ani, un indice american al alimentelor consumate în afara casei crescând cu 30 % de la jumătatea anului 2019. McDonald's a crescut, de asemenea, preţurile. În luna mai că costul mediu al unui Big Mac Meal a crescut cu 27% din 2019, ajungând la 9,29 dolari în SUA.

McDonald's are peste 40.000 de restaurante în peste 100 de ţări. Aproximativ 41% din veniturile sale de 25,5 miliarde de dolari de anul trecut au provenit din SUA. Cu toate acestea, scăderea numărului de clienţi a provocat o scădere de 0,7% a vânzărilor din SUA în trimestrul al doilea.

Vânzările internaţionale au scăzut cu mai mult de 1%. Compania a avertizat recent că războiul din Gaza a afectat afacerile în unele ţări din Orientul Mijlociu, precum şi în Indonezia şi Malaezia. Vânzările au scăzut şi în China şi Franţa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici