„Acest acord va facilita şi creşterea prezenţei investiţionale în România a oamenilor de afaceri din Emiratele Arabe Unite, dar şi îmbunătăţirea serviciilor pentru clienţii companiilor aeriene ale celor două state”, a declarat Boagiu.
Potrivit prevederilor cheie ale acordului, companiile aeriene desemnate de fiecare dintre cele două state vor avea dreptul de a survola teritoriul celeilalte ţări, fără aterizare, de a face escale necomerciale şi de a face escale pe teritoriul celuilalt stat cu scopul de a îmbarca şi/sau debarca pasageri, bagaje şi marfă în trafic internaţional, în mod separat sau combinat, în timpul operării serviciilor convenite.
În acelaşi timp, nu va exista nicio restricţie referitoare la capacitatea, numărul de frecvenţe şi/sau tipul de aeronavă folosit în cadrul oricărui tip de serviciu (pasageri, marfă, separat sau în combinaţie).
Astfel, fiecare companie va determina frecvenţa şi capacitatea pe care o oferă în cadrul serviciilor convenite.
De asemenea, pasagerii, bagajele şi marfa în tranzit direct peste teritoriul unuia dintre state şi care nu părăsesc zonele aeroportului rezervate pentru acest scop vor face doar obiectul unui control simplificat, cu excepţia măsurilor de securitate împotriva violenţei, pirateriei aeriene şi controlului narcoticelor.
Boagiu efectuează luni şi marţi o vizită de lucru în Emiratele Arabe Unite, unde se va întâlni şi cu ministrul pentru comerţ exterior, Sheikha Lubna Khalid Al Qasimi, şi cu directorul general al Dubai Ports World, Mohammed Sharaf.