Epidemia de COVID-19 şi lipsa zăpezii amână lucrările de la Hotelul de Gheaţă Bâlea Lac

  • Lucrările celui de-al 16-lea Hotel de Gheaţă sunt amânate până la începutul anului viitor.
  • Una din cauze e situaţia sanitară complicată.
  • În plus, stratul de zăpadă este mic la Bâlea Lac, la peste 2.000 de altitudine din Munţii Făgăraş.
Urmărește
812 afișări
Imaginea articolului Epidemia de COVID-19 şi lipsa zăpezii amână lucrările de la Hotelul de Gheaţă Bâlea Lac

Potrivit administratorului Hotelului de Gheaţă de la Bâlea Lac, Arnold Klingeis, pandemia şi schimbările climatice au creat probleme mari celor care seocupă de Proiectul „Hotel of Ice Bâlea Lac”

„Cum se întâmplă peste tot în lume, şi la noi există foarte multe probleme cauzate de pandemie. Sunt multe reguli sanitare, foarte multe temeri, probleme logistice şi organizatorice destul de complexe. În plus, la fel ca şi în sezunul trecut, iarna nu mai este cum era în urmă cu 15 ani! Schimbările climatice sunt foarte vizibile la Bâlea Lac, la această oră stratul de zăpadă este destul de mic, gheaţa formată pe lacul Bâlea nu este deloc groasă iar temperaturile înregistrate sunt destul de ridicate. Ca urmare, cel puţin pentru moment, am decis să nu începem lucrările la Hotelul de Gheaţă”, declară Arnold Gunter Klingeis, iniţiatorul Proiectului de Marketing Turistic „Hotel of Ice Bâlea Lac”.

Klingeis spune că există speranţa că hotelul construit din gheaţă se va putea edifica la începutul anului 2021.

„Luăm în considerare construirea obiectivului în cursul primelor zile ale anului viitor, dar decizia va fi luată doar peste câteva săptămâni. Cel mai probabil, dacă o să decidem că Hotelul de Gheaţă va fi construit, o să alegem un obiectiv cu o formă mai simplă, mai puţin complex, cu un număr mai mic de camere… Vom ţine seama de evoluţia pandemiei, de măsurile impuse de autorităţi, de condiţiile meteorologice, precum şi de alte aspecte ce ţin, în mod direct de administrarea şi implementarea proiectului”, a mai spus Arnold Gunter Klingeis.

Tot în cursul lunii ianuarie a anului următor se va lua şi decizia referitoare la construirea Bisericii de Gheaţă şi la amenajarea Winter Park Bâlea Lac.

În primii 14 ani, construcţia Hotelului de Gheaţă de la Bâlea Lac a început în primele zile ale lunii decembrie, iar primii turişti au fost cazaţi în camere în ajunul Crăciunului.

În sezonul 2019 – 2020, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, a temperaturilor foarte ridicate înregistrate la Bâlea Lac, echipa proiectului a decis ca lucrările de construire a Hotelului de Gheaţă, devenit un adevărat simbol al zonei Bălea Lac, să fie amânate până în luna ianuarie. Ulterior acestei decizii, responsabilii proiectului au înlocuit hotelul cu „Igloo Village”, o formă uşor adaptată a obiectivului, care ar putea fi construit si in iarna aceasta.

Atât Hotelul de Gheaţă, cât şi Biserica de Gheaţă şi igluurile se construiesc în fiecare iarnă în căldarea glaciară a lacului Bâlea din „cărămizi” de gheaţă decupate de pe suprafaţa lacului şi zăpadă, întărită ulterior datorită amestecului cu apa şi temperaturilor foarte scăzute.

Atât Hotelul de Gheaţă cât şi Biserica de Gheaţă sunt obiective unice în regiunea centrală şi de sud – est a Europei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici