- Home
- Economic
- SOFIA, (26.09.2014, 16:02)
- Luiza Chiroiu
Lucrările în Marea Neagră la gazoductul South Stream încep în noiembrie
Operaţiunile de amplasare a conductelor pe fundul Mării Negre pentru construcţia gazoductului SouthStream vor începe în luna noiembrie, a declarat purtătorul de cuvânt al South Stream Transport, Jasper Jansen, pentru agenţia de presă bulgară BTA, preluată de Novinite.
Urmărește
289 afișări
Lucrările în Marea Neagră la gazoductul South Stream încep în noiembrie (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)
Jansen a precizat că lucrările de amplasare a conductelor vor începe dinspre Rusia.
Totodată, Michael Sasse, directorul Departamentului de comunicare al companiei petroliere Wintershall din Germania, a declarat că acest segment al gazoductului va fi construit fără dificultăţi pentru că se află în apele internaţionale.
Wintershall Holding din Germania este unul dintre acţionarii South Stream, alături de Gazprom, grupul italian Eni şi EDF din Franţa.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Avertismentul lansat de premierul polonez Tusk: UE trebuie să se înarmeze pentru a „supravieţui” unei lumi incerte
-
Intrarea în Schengen şi deschiderea autostrăzilor de la Craiova la Paşcani încing piaţa de logistică
-
Consiliul UE adoptă recomandări pentru ţările în procedură de deficit excesiv, între care România
"Noi credem că până la momentul în care conductele sunt amplasate pe fundul mării, problema pe care o întâmpinăm cu partea proiectului care se desfăşoară pe uscat va fi rezolvată", a adăugat Sasse, făcând referire la decizia din august a Bulgariei de a sista construcţia gazoductului.
El crede că situaţia se va rezolva în urma consultărilor din cadrul Uniunii Europene.
Proiectul gazoductul South Stream presupune transportul de gaze naturale din Rusia, pe sub Marea Neagră, către ţările din sudul şi centrul Europei.
Proiectul a fost suspendat în momentul în care Comisia Europeană şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu acordurile bilaterale pe care Rusia le are cu ţările prin care urmează să treacă gazoductul, printre care Austria, Bulgaria, Ungaria şi Slovenia.
Comisia a apreciat că aceste înţelegeri încalcă legislaţia Uniunii Europene, care stipulează că gazoductele nu pot aparţine companiilor care se ocupă cu extracţia gazelor naturale. În acest caz, proiectul este condus de către gigantul rus Gazprom şi grupul energetic italian Eni.
Citește pe alephnews.ro: Micile detalii fac diferența. Ce să NU faci la un interviu de angajare
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe