Video Lucrările la Autostrada Arad-Timişoara au fost finalizate, după ce 2 ani s-a lucrat în paralel cu traficul - VIDEO

Lucrările la Autostrada Arad-Timişoara - care a fost deschisă traficului în decembrie 2011, deşi proiectul nu era finalizat, astfel că se circula cu restricţii de viteză - au fost recepţionate vineri, fiind ridicate şi restricţiile, iar lucrările au o garanţie de doi ani.

Urmărește
34711 afișări

În cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc, vineri, la Hotelul Continental din Timişoara, cu ocazia recepţiei lucrărilor la Autostrada Arad-Timişoara, au fost prezentate imagini de pe autostradă, în care apăreau atât indicatoarele cu restricţiile de viteză impuse de constructori până la finalizarea ultimelor lucrări, cât şi mai multe parapete de avertizare că în zonă încă se lucrează.

Potrivit constructorilor, toate aceste restricţii au fost ridicate acum.

Managerul de proiect, Octavian Braşai, a declarat că nu mai sunt probleme pe acest tronson, că toate restricţiile au fost ridicate, putându-se circula cu 130 de kilometri pe oră, şi că timp de doi ani se vor putea repara eventuale probleme ce vor mai apărea, deoarece atât este şi garanţia.

"Probabil că aţi văzut probleme, ieri (joi - n.r.), dar între timp a avut loc recepţia la terminarea lucrării şi acum nu mai sunt probleme. În presă s-a mai zis că e vorba de o recepţie intermediară, dar, de fapt, vorbim de recepţia finală pe care o facem astăzi (vineri - n.r.). Această recepţie are două anexe în care se trec lucrările care nu sunt finalizate sau care s-a constatat că nu sunt bine făcute. Toate acestea sunt rezolvate în prezent. Urmează o perioadă de doi ani de garanţie, apoi se face ultima recepţie şi predarea lucrării către beneficiar. În acest interval, dacă vor apărea lucrări care necesită reparaţii se vor face de către constructor, fără cheltuieli în plus", a explicat Octavian Braşai.

Potrivit lui Braşai, Autostrada Arad-Timişoara are cel mai scăzut preţ pe kilometru, în comparaţie cu alte autostrăzi din România.

"S-au cheltuit aproximativ 4,3 milioane de euro pe kilometru din Autostrada Arad-Timişoara", a spus Braşai.

Emil Ruşoi, reprezentantul CNADNR care a participat la recepţia lucrărilor de pe această autostradă, a adăugat că nu s-au dat penalităţi de la CNADNR către constructorii autostrăzii deoarece au fost acordate extensii de timp.

"S-au dat penalităţi pentru alte date din contract, nu pentru întârzieri. Sunt sume nesemnificative", a explicat Ruşoi.

Şeful de şantier, Laurenţiu Stavrat a spus, la rândul său, că pe Autostrada Arad-Timişoara au fost construite 11 poduri, s-au făcut trei milioane de metri cubi de săpături şi este o suprafaţă de asfalt de două milioane de metri pătraţi.

Lucrările la autostrada dintre Arad şi Timişoara au început în anul 2009, iar termenul de finalizare era de 24 de luni. În decembrie 2011, ea a fost deschisă traficului, fără ca şantierul să fie închis.

De la deschiderea circulaţiei, pe autostradă au avut loc de mai multe ori reparaţii, în paralel cu lucrările prevăzute în proiect.

Pe traseul autostrăzii sunt prevazute 11 poduri, 14 pasaje, un acces la Centrul de Întreţinere şi Coordonare şi un nod rutier.

Autostrada are o lungime de 32,25 de kilometri şi face parte din Coridorul IV Paneuropean. Valoarea lucrărilor la acest tronson este de 482,8 milioane de lei, echivalentul a 135,43 de milioane de euro.

Lucrările au fost executate de consorţiul FCC Construccion şi Astaldi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici