- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Lucrările la Autostrada Bucureşti - Ploieşti pot întârzia până la doi ani
Lucrările la Autostrada Bucureşti - Ploieşti ar putea fi întârziate cu aproape doi ani deoarece procedurile pentru obţinerea avizului de defrişare a unei păduri care are statut de sit Natura 2000, şi care întâlneşte traseul, sunt unele de durată.
Lucrările la Autostrada Bucureşti - Ploieşti pot întârzia până la doi ani
Lucrările de construcţie a autostrăzii au fost sistate în urmă cu două luni pentru că traseul ar urma să treacă printr-o pădure care are statutul de sit Natura 2000.
Ministerul Transporturilor are acord de mediu pentru construcţia autostrăzii, dar nu a obţinut unul şi pentru defrişarea pădurii, care s-ar afla în zona Moara Vlăsiei.
"Am depus cererea pentru avizul de defrişare la Ministerul Mediului, care ne va transmite în următoarele două săptămâni modalitatea prin care îl putem obţine. Una dintre proceduri este mai îndelungată şi are nevoie de realizarea unui studiu de impact de mediu, care durează un an de zile. După aceea, se depune o documentaţie pentru dezbaterea publică, care durează 180 de zile, şi abia apoi putem primi avizul de defrişare", a declarat agenţiei MEDIAFAX directorului de comunicare al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR), Ştefan Szobotka.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Guvern fără USR. Lasconi: Am vrut să fim la guvernare, dar ei nu nu ne vor
-
Predoiu, despre momentul în care vor fi ridicate barierele pentru intrarea în Schengen terestru
-
Expertiza medicală a capacităţii muncii va fi coordonată unitar la nivel naţional
El a arătat că o altă variantă ar fi aplicarea unei proceduri simplificate de avizare, mai scurtă, cu ştampilă B de la Ministerul Mediului, care ar permite defrişarea fără acord de mediu.
Szobotka a explicat că pădurea respectivă a fost inclusă în programul Natura 2000 în octombrie 2007, după ce Ministerul Transporturilor a finalizat proiectul pentru construcţia autostrăzii.
Natura 2000 este un program menit să protejeze anumite specii de plante şi animale în habitatul lor natural. Odată devenit sit Natura 2000, orice loc, indiferent de proprietarul acestuia, este supus unor măsuri restrictive menite să afecteze cât mai puţin speciile protejate în respectivul spaţiu.
Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, Nagy Zoltan, a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, că execuţia autostrăzii s-a oprit la marginea respectivei păduri, în ambele sensuri.
"În acest moment, trebuie obţinut acordul de mediu pentru defrişarea acestei păduri care este sit Natura 2000. Procedura este destul de complicată iar condiţiile sunt extrem de severe", a arătat Nagy, precizând că, totuşi, pădurea poate fi defrişată, după propunerea unor măsuri compensatorii agreate de autoritatea de mediu.
Potrivit acestuia, pădurea ce ar urma să fie defrişată adăposteşte "câteva specii de păsări mici". El nu a putut preciza care sunt aceste specii de păsări, neavând la îndemână documentaţia necesară.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 23:04
-
ieri, 23:02
Ucraina primeşte 2 miliarde de dolari din active ruseşti îngheţate