Lulache, revocată din funcţia de director al FP; Ursache nu mai conduce Consiliul de Supraveghere

Consiliul de supraveghere al Fondului Proprietatea (FP) a revocat din funcţie membrii directoratului, inclusiv pe directorul general, Daniela Lulache, în locul ei fiind numit Ionuţ Popescu, consilier al premierului, dar şi pe preşedintele Consiliului, Mircea Ursache, la cererea acestuia.

Urmărește
42 afișări
Imaginea articolului Lulache, revocată din funcţia de director al FP; Ursache nu mai conduce Consiliul de Supraveghere

Directorul general al Fondului Proprietatea, Daniela Lulache (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Ionuţ Popescu, consilier personal pe probleme economice al premierului Emil Boc, va ocupa şi funcţia de preşedinte al noului directorat, se arată într-un comunicat al Fondului Proprietatea. Popescu a fost ministru de Finanţe în Guvernul Tăriceanu, în perioada decembrie 2004 - august 2005.

Totodată, Consiliul de supraveghere a aprobat revocarea lui Mircea Ursache din funcţia de preşedinte al Consiliului, la cererea sa, în locul său fiind numită Graţiela Iordache, secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice. Componenţa Consiliului de supraveghere a rămas neschimbată.

Consiliul de supraveghere a decis şi revocarea directorului economic Mihai Darie şi a celui juridic Laura Constantin, poziţii pe care au fost numiţi Cristian Busu, respectiv Valeria Nistor.

Din mai 2008, Fondul Proprietatea este administrat în sistem dualist, de un Consiliu de Supraveghere, format din şapte membri, şi un directorat, format din trei membri. Directoratul a asigurat conducerea executivă a Fondului.

Fondul Proprietatea a fost creat ca soluţie pentru despăgubirea foştilor proprietari deposedaţi de bunuri în timpul regimului comunist.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici