Macron atrage investiţii străine în valoare de 15 miliarde de euro în cadrul evenimentului "Alege Franţa"

  • Evenimentul "Alege Franţa" din acest an va avea ca rezultat investiţii străine în valoare de 15 miliarde de euro.
  • Summitul anual de afaceri menit să atragă investiţii străine în Franţa atrage mai multe investiţii anul acest decât ediţia din 2023.
  • Anunţul a fost făcut luni de administraţia prezidenţială franceză.
Urmărește
1630 afișări
Imaginea articolului Macron atrage investiţii străine în valoare de 15 miliarde de euro în cadrul evenimentului "Alege Franţa"

Macron atrage investiţii străine în valoare de 16 miliarde de dolari în cadrul evenimentului "Alege Franţa"

Această sumă reprezintă o creştere faţă de summitul de anul trecut, care a adus investiţii străine în valoare de 13 miliarde de euro. Preşedintele Emmanuel Macron dă luni startul evenimentului, informează Reuters.

Scopul summitului este de a îmbunătăţi reputaţia Parisului ca centru de afaceri european de top, în condiţiile în care Franţa, a doua economie a zonei euro, se confruntă cu probleme financiare din cauza deficitului bugetar ”semnificativ” peste nivelul stabilit şi a creşterii economice timide din primul trimestru.

De asemenea, Parisul a rămas în mod tradiţional în urma New York-ului şi a Londrei ca centru financiar global.

Administraţia prezidenţială franceză a transmis că acest total de investiţii străine în valoare de 15 miliarde de euro provine din 56 de proiecte de afaceri diferite, sectoarele-cheie pentru investiţii incluzând tehnologia, inteligenţa artificială (AI) şi finanţele.

Microsoft a declarat că va investi 4 miliarde de euro în Franţa, în timp ce, în weekend, Franţa a declarat că Amazon va anunţa o investiţie de 1,2 miliarde de euro în cadrul evenimentului.

Companiile din domeniul sănătăţii Pfizer şi AstraZeneca au anunţat, de asemenea, investiţii în valoare totală de aproape 1 miliard de dolari.

De asemenea, ministrul francez de Finanţe, Bruno Le Maire, va găzdui luni întâlniri cu directorii executivi ai JPMorgan, Goldman Sachs, Morgan Stanley şi Bank of America.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici