- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (24.09.2012, 19:07)
- Cristina Cuncea ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Magazinele din centrul comercial Cocor ar putea fi vândute fiecare în parte
Proprietarii centrului comercial Cocor vor să vândă fiecare spaţiu comercial în parte din cadrul magazinului din Piaţa Unirii din Bucureşti, stabilind un preţ minim de 5.000 euro/metru pătrat, după ce în urmă cu două luni unitatea a fost scoasă la vânzare.
Urmărește
293 afișări
Magazinele din centrul comercial Cocor ar putea fi vândute fiecare în parte (Imagine: www.cocor.ro)
În acest sens, acţionarii Cocor Bucureşti (COCR) vor discuta pe 9 octombrie elaborarea unui studiu privind posibilitatea dezmembrării clădirii centrului comercial şi vânzarea suprafeţelor comerciale utile către chiriaşi sau alte persoane fizice sau juridice interesate. Preţul minim nu trebuie să fie mai mic de 5.000 de euro/mp şi poate ajunge la peste 50.000 de euro/mp pentru suprafeţe mai mici, potrivit unui anunţ transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Spaţiul se află în proprietatea Cocor din 1994 şi era inclus în lista proprietăţilor scoase la vânzare în cadrul strategiei aprobate de acţionari în luna iulie şi care prevede restructurarea firmei. Acţionarii au stabilit, la acea dată, un preţ de pornire de 50 milioane de euro, negociabil până la jumătate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
La finalul anului trecut, clădirea magazinului Cocor a fost reevaluată în scădere, de la 86,4 milioane de lei (20 milioane euro) la 45,1 milioane de lei (10,5 mil. euro).
Investiţiile totale în noul Cocor şi în parcarea supraetajată din spatele magazinului s-au ridicat la circa 25 milioane de euro. În urma investiţiilor, suprafaţa închiriabilă a magazinului a crescut de la 6.000 la 10.000 de metri pătraţi. Magazinul a fost redeschis în octombrie 2010, după un proces de modernizare.
Totodată, acţionarii sunt convocaţi în octombrie să discute ratificarea a două antecontracte de vânzare a două spaţii comerciale, unul cu o suprafaţă de 100,89 metri pătraţi la suma de aproape 2,1 milioane de euro, cu plata unui avans de 174.000 de euro şi diferenţa în 33 rate lunare a câte 58.000 de euro, iar celălalt, de 95 metri pătraţi la suma de 1,9 milioane de euro. Şi pentru acesta, se va plăti în avans circa 158.000 de euro şi diferenţa în 33 de rate lunare a câte 53.000 de euro.
Cocor Bucureşti a anunţat la sfârşitul lunii trecute că a vândut un spaţiu comercial de 196 mp situat pe Bulevardul Unirii cu aproape 3,98 milioane de euro, respectiv 20.348 euro/metru pătrat, preţ record pentru piaţa românească de retail.
Reprezentanţii Cocor nu au comunicat numele cumpărătorului, amplasamentul spaţiului respectiv sau destinaţia actuală a acestuia.
Acţiunea face parte din strategia companiei de a vinde câteva dintre proprietăţile imobiliare din portofoliu pentru a lichida o parte din obligaţiile financiare pe care le are la BCR, ca parte a creditului în valoare de 18 milioane de euro luat în 2008 pentru modernizarea centrului comercial Cocor.
Cocor Bucureşti a înregistrat în primul semestru pierderi de 7,9 milioane de lei, în creştere de 4,6 ori faţă de perioada similară a anului trecut, când a raportat un rezultat negativ de 1,7 milioane lei. Totodată, cifra de afaceri a companiei a scăzut la jumătate, de la 12 milioane de lei la 6,2 milioane de lei.
Cocor este deţinută de fondul de investiţii Broadhurst Investments, Daniel Stoica, Liviu Ursan, Aurel Beşliu, SIF Muntenia şi SIF Transilvania.
Titlurile Cocor Bucureşti sunt tranzacţionate pe piaţa Rasdaq, ultimele transferuri fiind realizate pe 17 septembrie, la un preţ de 117,8 de lei pe acţiune. La această cotaţie capitalizarea firmei era de 35,5 milioane de lei (7,9 milioane de euro).
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe