- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (28.04.2019, 10:56)
- Raluca Nicolae
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Mai mult de 40 de milioane de persoane lucrează în industria minieră artizanală. Mineralele, inclusiv aurul şi diamantele sunt săpate cu mâna
Mai mult de 40 de milioane de oameni din întreaga lume lucrează în industria minieră artizanală, la scară mică, unde mineralele, inclusiv aurul, diamantele şi cobaltul, sunt săpate cu mâna, potrivit unui raport al Băncii Mondiale, citat de Reuters.
Urmărește
802 afișări
Mai mult de 40 de milioane de persoane lucrează în industria minieră artizanală. Mineralele, inclusiv aurul şi diamantele sunt săpate cu mâna
Atât creşterea cererii de metale, cât şi creşterea preţurilor au generat un boom în industria minieră în ultimii ani, în special în ţările mai sărace din America de Sud, Africa şi Asia.
Aceste mine sunt o sursă vitală de venit pentru comunităţi, dar mulţi acţionează în afara legii şi scurg substanţele chimice în roci, sol şi râuri. Condiţiile de muncă pot fi îngrozitoare, iar metalele şi pietrele săpate sunt adesea folosite pentru a face contrabandă pe o scară vastă, uneori prin operaţiuni criminale. Miliarde de dolari, echivalent în aur, sunt folosite pentru a face contrabandă în afara Africii, potrivit unei investigaţii Reuters.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
-
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
-
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”
"Este timpul să acordăm atenţie şi asupra acestui sector vital, astfel încât să putem accelera investiţiile în oameni şi comunităţi pentru o mai mare echitate şi o creştere economică durabilă", a precizat într-o declaraţie Riccardo Puliti, şeful Băncii Mondiale pentru energie şi minerit.
Potrivit raportului, 16,3 milioane de persoane au lucrat în industria minieră, la scară mică, în Asia de Sud, dintre care 12 milioane au fost în India şi 9,8 milioane în Asia de Est şi Pacific, iar 9 milioane în China. De asemenea, încă 9,9 milioane de persoane lucrează în Africa Subsahariană, 2 milioane în Republica Democrată Congo şi între 1 şi 1,5 milioane în Sudan, Ghana şi Tanzania.
Peste 2 milioane de oameni lucrează în industria din America Latină şi Caraibe, cu 1,9 milioane mai mult în Orientul Mijlociu şi Africa de Nord şi 100.000 în Europa de Est şi Asia Centrală, iar 30% dintre lucrătorii la nivel global sunt femei.
Mineralele exploatate în minele de dimensiuni mici şi artizanale includ aur şi diamante, utilizate pentru bijuterii şi investiţii şi staniu, tungsten, tantal şi cobalt consumate în industria electronică şi în baterii pentru vehiculele electrice.
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: ALERTA METEO de vremea rea, prelungită: Furtuni şi ploi torenţiale, în mai multe regiuni/ COD GALBEN de inundaţii în nordul şi vestul ţării
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe