Mai mult de 90% dintre lideri se aşteaptă la transformări majore pentru organizaţiile lor

Un procent de 91% dintre 200 de liderii europeni care au participat recent la un sondaj realizat la nivel european de grupul de consultanţă în HR Arthur Hunt şi compania Bona Fide din Franţa consideră că organizaţiile lor vor trece prin transformări moderate şi majore până în 2030.

Urmărește
250 afișări
Imaginea articolului Mai mult de 90% dintre lideri se aşteaptă la transformări majore pentru organizaţiile lor

Mai mult de 90% dintre lideri se aşteaptă la transformări majore pentru organizaţiile lor

Doar 1% dintre ei au declarat că nu vor face nicio transformare în cadrul companiilor pe care le conduc în următorii şase ani, scrie Ziarul Financiar.

Liderii sunt nevoiţi să îşi ajusteze structura organizaţională şi strategiile de business pentru a-şi consolida rezilienţa în faţa provocărilor economice actuale, conform sondajului citat.

„Liderii viitorului trebuie să fie în primul rând agili, să se adapteze cu uşurinţă provocărilor din piaţă şi să conducă în medii imprevizibile. Pe de altă parte, inteligenţa emoţională este o altă abilitate esenţială pentru manageri: ei au nevoie să îşi înţeleagă corect şi să îşi gestioneze atât propriile emoţii, cât şi pe ale celor din jur, mai ales atunci când trebuie să ia decizii sau să dezvolte parteneriate strategice”, susţine Sorin Roibu, managing partner, Arthur Hunt România.

Schimbările actuale aplicate de lideri fac referire la optimizarea proceselor interne pentru a eficientiza resursele şi a scădea costurile, la investiţiile în inovaţie pentru asigurarea stabilităţii într-o perioadă volatilă, dezvoltarea şi consolidarea parteneriatelor strategice sau adaptarea la modificările legislative (de exemplu: taxa pe zahăr, constrângeri în ce priveşte abordarea sustenabilă etc). Mai mult, unele companii s-au extins strategic sau şi-au mutat bazele de producţie în alte ţări pentru a rămâne competitive pe piaţă.

Potrivit aceluiaşi sondaj, nevoia de integrare accelerată a tehnologiilor în organizaţii este principala îngrijorare pentru 84% dintre executivi, în timp ce 80% consideră că vor avea provocări în a relaţiona cu noile generaţii din echipă, care nu îşi mai iau angajamente pe termen lung şi doresc mai multă flexibilitate de program şi de contract.

În tot acest context, marile organizaţii investesc în pregătirea liderilor viitorului şi în abilităţile lor de a conduce, mai punctează specialiştii Arthur Hunt România.

Potrivit unui studiu Harvard Business School, în 4 din 10 companii globale, preocupările principale vizează pregătirea managerilor de a dobândi abilităţi prin care pot gestiona viitoarele provocări competitive şi strategice reprezentate de: globalizare, gestionarea riscului, lipsa talentelor, răspunsurile la schimbările de pe piaţă sau adaptarea la schimbările climatice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici