Mai puţine maşini asamblate de Dacia la Mioveni în 2014, după lansarea producţiei Sandero în Maroc

Producţia Dacia de la Mioveni ar putea scădea uşor în acest an de la nivelul record de peste 342.000 de unităţi din 2013, la 310.000-320.000 de unităţi, în contextul în care uzina Renault din Maroc a preluat o parte din producţia modelului Sandero.

Urmărește
376 afișări
Imaginea articolului Mai puţine maşini asamblate de Dacia la Mioveni în 2014, după lansarea producţiei Sandero în Maroc

Mai puţine maşini asamblate de Dacia la Mioveni în 2014, după lansarea producţiei Sandero în Maroc (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"În 2013 am fabricat 342.000 de maşini, similar cu nivelul din 2011, iar pentru acest an am previzionat 310.000-320.000 de vehicule", a declarat luni Nicolas Maure, preşedintele director general al Dacia şi directorul general al Renault România.

El a explicat diferenţa prin faptul că uzina din Tanger a început la finele anului trecut producţia de Sandero, constructorul auto transferând astfel o parte din asamblarea acestui model din România în Maroc.

Producţia Dacia a urcat anul trecut de la 307.000 de unităţi la 342.600, capacitatea instalată a uzinei de la Mioveni fiind de 350.000 de unităţi pe an.

La Mioveni sunt fabricate modelele Logan, Logan MCV, Sandero, Sandero Stepway, Duster şi Renault Symbol.

Pe de altă parte, uzina din Maroc asamblează, în afară de Sandero, modelele Dacia Dokker şi Lodgy.

Maure a afirmat că obiectivul constructorului auto este păstrarea celor trei schimburi de la Mioveni, pe o piaţă concurenţială, cât şi îmbunătăţirea competivităţii uzinei.

Întrebat despre discuţiile grupului francez cu autorităţile referitoare la dezvoltarea infrastructurii şi a Coridorului IV (care cuprinde şi proiectul autostrăzii Piteşti-Sibiu, n.r.), Maure a reiterat că pentru companie finalizarea acestui culoar este importantă, însă şi utilizarea capacităţilor portuare de la Constanţa, alături de o legătură pe calea ferată de la Mioveni până la port sunt de asemenea necesare.

"Vrem şi o navetă rapidă din Europa de Vest spre Turcia, prin România, şi sperăm să o realizăm până la sfârşitul anului", a mai spus reprezentantul grupului francez.

Afacerile Automobile Dacia au crescut anul trecut cu 45%, până la 18,4 miliarde lei, iar profitul net a avansat de la 277,2 milioane lei la 337,4 milioane lei.

Dacia a produs aproape 120.000 de autovehicule în primele patru luni din acest an, potrivit datelor APIA.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici