- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (04.09.2019, 17:50)
- Laura Albu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Manager Fondul Proprietatea: Investiţiile în reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă nu se justifică financiar
Investiţiile în reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă nu se justifică din punct de vedere financiar şi sunt sensibile din punct de vedere politic, întrucât sancţiunile aplicate acum de SUA partenerului chinez ar produce un conflict politic, a declarat Johan Meyer, manager de portofoliu al FP.
Urmărește
1569 afișări
Manager Fondul Proprietatea: Investiţiile în reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă nu se justifică financiar
"Investiţiile în reactoarele 3 şi 4 nu au sens din punct de vedere financiar sub în niciun caz. Faptul că partenerul chinez se află sub sancţiunile Statelor Unite ar face ca acest subiect să fie foarte sensibil din punct de vedere politic pentru Nuclearelectrica şi continuarea acestei acţiuni, având în vedere alianţele", a spus Johan Meyer. Nuclearelectrica a semnat, în luna mai, cu China General Nuclear Power Corporation şi CGN Central and Eastern Europe Investment acordul investitorilor in forma preliminara cu privire la continuarea proiectului unităţilor 3 şi 4 de la Cernavoda.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce trebuie să știi despre alegerile prezidențiale și referendumul din 24 noiembrie? Aproape 19.000 de secții de votare vor fi deschise pe teritoriul României începând cu ora 07:00
-
Adrian Sârbu: Votezi cu tine sau cu un om care te minte în fiecare zi? Duminică du-te şi pune ştampila pe alb!
-
Alegeri prezidenţiale. Peste 218.000 de români au votat în străinătate până la ora 22.00
-
Preşedintele AEP s-a întâlnit cu observatorii internaţionali acreditaţi la alegerile din România
Meyer s-a pronunţat şi în privinţa posibilităţii ca Hidroelectrica să achiziţioneze active ale companiilor CEZ sau Enel, situaţie pe care Fondul Proprietatea nu o susţine, pentru că ar fi distructiv pentru acţionari. „Când te uiţi la rezultatele unor companii ca Hidrolectrica, şi apoi la evaluările atribuite altor companii, realizezi că acestea sunt semnificativ mai înalte decât la nivel de distribuţie şi furnizori, este cazul Enel şi CEZ. Asta înseamnă prin definiţie că dacă activele ar fi cumpărate la nivelul la care sunt acum, acest lucru ar fi foarte nociv. Pur şi simplu nu pot genera acelaşi gen de profit care se poate genera din Hidroelectrica. Aşa că părţi din Enel, da, asta este posibil, doar active individuale, nu întreaga companie”, a afirmat Meyer.
Acţionarii CEZ au aprobat în luna iulie noua strategie de afaceri, care vizează printre altele vânzarea activelor străine, implicit cele din România, în contextul în care CEZ intenţionează să-şi concentreze operaţiunile şi implicit investiţiile pe piaţa locală.
În România, CEZ este unul dintre cei mai mari jucători din piaţa distribuţiei şi furnizării de energie electrică, cu un portofoliu format din 1,4 milioane de consumatori, cea mai mare parte casnici. CEZ este activ în România prin intermediul mai multor companii. Cele mai mari rămân însă CEZ Vânzare, cea care se ocupă de furnizarea energiei electrice, şi CEZ Distribuţie. Dincolo de aceste două firme, CEZ mai controlează companii active în domeniul energiei eoliene şi al energiei hidro.
CEZ deţine în România şi cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa, în zona Dobrogea, la Fântanele, Cogealac şi Gradina, o investiţie de 1,1 miliarde de euro.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Votezi cu tine sau cu un om care te minte în fiecare zi? Duminică du-te și pune ștampila pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Autorităţile locale cer Guvernului ca bugetul pentru 2020 să fie aprobat până la sfârşitul anului
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ce a primit o clientă, după ce a comandat piept de pui în restaurantul lui Dani Oțil: „M-am îmbolnăvit pe loc”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe