- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (04.09.2019, 17:50)
- Laura Albu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Manager Fondul Proprietatea: Investiţiile în reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă nu se justifică financiar
Investiţiile în reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă nu se justifică din punct de vedere financiar şi sunt sensibile din punct de vedere politic, întrucât sancţiunile aplicate acum de SUA partenerului chinez ar produce un conflict politic, a declarat Johan Meyer, manager de portofoliu al FP.
Urmărește
1569 afișări
Manager Fondul Proprietatea: Investiţiile în reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă nu se justifică financiar
"Investiţiile în reactoarele 3 şi 4 nu au sens din punct de vedere financiar sub în niciun caz. Faptul că partenerul chinez se află sub sancţiunile Statelor Unite ar face ca acest subiect să fie foarte sensibil din punct de vedere politic pentru Nuclearelectrica şi continuarea acestei acţiuni, având în vedere alianţele", a spus Johan Meyer. Nuclearelectrica a semnat, în luna mai, cu China General Nuclear Power Corporation şi CGN Central and Eastern Europe Investment acordul investitorilor in forma preliminara cu privire la continuarea proiectului unităţilor 3 şi 4 de la Cernavoda.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FOTO. Un soldat rănit din Coreea de Nord a fost capturat de forțele ucrainene, afirmă Coreea de Sud
-
Prognoza pentru următoarele 4 săptămâni: temperaturi de „gerul Bobotezei” la început de an
-
Au apărut imagini care par să arate noi modele de avioane militare chineze
-
451 de persoane au traversat ilegal Canalul Mânecii în prima zi de Crăciun
Meyer s-a pronunţat şi în privinţa posibilităţii ca Hidroelectrica să achiziţioneze active ale companiilor CEZ sau Enel, situaţie pe care Fondul Proprietatea nu o susţine, pentru că ar fi distructiv pentru acţionari. „Când te uiţi la rezultatele unor companii ca Hidrolectrica, şi apoi la evaluările atribuite altor companii, realizezi că acestea sunt semnificativ mai înalte decât la nivel de distribuţie şi furnizori, este cazul Enel şi CEZ. Asta înseamnă prin definiţie că dacă activele ar fi cumpărate la nivelul la care sunt acum, acest lucru ar fi foarte nociv. Pur şi simplu nu pot genera acelaşi gen de profit care se poate genera din Hidroelectrica. Aşa că părţi din Enel, da, asta este posibil, doar active individuale, nu întreaga companie”, a afirmat Meyer.
Acţionarii CEZ au aprobat în luna iulie noua strategie de afaceri, care vizează printre altele vânzarea activelor străine, implicit cele din România, în contextul în care CEZ intenţionează să-şi concentreze operaţiunile şi implicit investiţiile pe piaţa locală.
În România, CEZ este unul dintre cei mai mari jucători din piaţa distribuţiei şi furnizării de energie electrică, cu un portofoliu format din 1,4 milioane de consumatori, cea mai mare parte casnici. CEZ este activ în România prin intermediul mai multor companii. Cele mai mari rămân însă CEZ Vânzare, cea care se ocupă de furnizarea energiei electrice, şi CEZ Distribuţie. Dincolo de aceste două firme, CEZ mai controlează companii active în domeniul energiei eoliene şi al energiei hidro.
CEZ deţine în România şi cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa, în zona Dobrogea, la Fântanele, Cogealac şi Gradina, o investiţie de 1,1 miliarde de euro.
Citește pe alephnews.ro: Ancheta preliminară confirmă că o rachetă rusească a provocat prăbușirea Azerbaijan Airlines în Kazahstan
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Autorităţile locale cer Guvernului ca bugetul pentru 2020 să fie aprobat până la sfârşitul anului
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:55
Au apărut imagini care par să arate noi modele de avioane militare chineze
-
astăzi, 07:45
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Lavrov: Administraţia Trump ar trebui să facă primul pas pentru „restabilirea dialogului” / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale