- Home
- Economic
- (05.11.2020, 18:23)
- Andreea Dragoş
Mâncarea în vid: O nouă modă ţine alimentele la distanţă de bacterii, fără a pierde din nutrienţi
- Alimentele vidate nu iau contact cu bacteriile din aer şi nu îşi pierd nutrienţii
- Preţurile unui meniu cu alimente puse în vid costă între 20 şi 40 de lei
- Firma are între 600 – 700 de comenzi pe lună
![Imaginea articolului Mâncarea în vid: O nouă modă ţine alimentele la distanţă de bacterii, fără a pierde din nutrienţi](https://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/1/1686/19734088/1/profimedia-0556902018.jpg?width=560)
FOTO: Profimedia
Noua modă în pandemie. Dacă nu ai chef sau timp să găteşti, poţi să-ţi comanzi mâncare proaspătă care să-ţi ajungă pe o săptămână. Alex şi Mihai te ajută. Ei au un brand de mâncare şi gătesc iniţial alimentele în proporţie de 10-15% prin diferite metode. Apoi sunt puse în pungi şi trecute prin sous vide, un aparat în care prepari mâncarea la o temperatură controlată joasă. Asta ajută la păstrarea macronutrienţilor şi gustului adecvat al alimentelor. În final, preparatul este 100% gătit.
„Economisesc foarte mult timp. Eu sunt studentă la medicină şi de obicei timpul e o mare problemă. Îmi comand în fiecare săptămână. Îmi place foarte mult somonul de la ei, burger-ul vegan. Este foarte delicioasă şi, pe lângă asta, şi sănătoasă datorită modului în care ei o gătesc”, spune Diana, client.
Poţi să-ţi faci un abonament săptămânal şi îţi creezi singur meniul. Comanda o vei primi în zilele de luni şi joi. Preţul unui kit de mâncare variază între 20 şi 40 de lei. Antreprenorii au învestit 200.000 de euro până acum în afacerea lor, iar lunar au între 600 şi 700 de comenzi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu FMI: Vom prioritiza proiectele publice
-
Ţările NATO şi-au crescut cheltuielile militare. Ameninţările Rusiei şi întoarcerea lui Donald Trump au făcut ca Europa şi Canada să-şi majoreze cheltuielile pentru apărare cu 20% în 2024
-
Criza de la Şantierul Naval Mangalia. BNS: DAMEN renunţă la acţiuni, statul român are drept de preempţiune
„Avem informaţii nutriţionale la fiecare preparat. Pentru anul 2020 cifra de afaceri o să fie undeva la 250.000 de euro”, crede Mihai Pîslă, co-fondator Food Kit, firmă de catering.
„Se păstrează proaspătă mult mai mult timp şi astfel clienţii se pot bucura se savoarea preparatelor ca şi cum ar fi fost gătite atunci. Produsele din pui, clar, au câştigat detaşat. Dar nici curcanul nu este foarte departe şi preparetele din peşte. Meniurile sunt create cu ajutorul şefului bucătar, nutriţioniştilor cu care lucrăm şi plus imaginaţia noastră”, spune Alexandru Popescu, co-fondator Food Kit, firmă de catering.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
![](http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/1481/10386/22669374/1/video.jpg?width=200)
![](http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/341/5531/22680040/2/pavel-churiumov-321968-unsplash.jpg?width=200)
![](http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/2/2921/35768/22283181/1/ghsmfrmw0aisejn.jpg?width=200)
![](/images/pixel.png)
PROSPORT.RO
![](https://feeds.gandul.info/uploads/2025/02/7338064506-91fd42a3f9-o-1-1738930802.jpg?width=200)
GANDUL.RO
![](http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/2/2961/35615/19854212/1/7458985-mediafax-foto-andreea-alexandru.jpg?width=200)
![](https://cnt.m.ro/c.gif?id=19734088&pid=1)
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe