Marcel Boloş: Am auzit foarte des în ultimul an „rog pe ministrul Finanţelor să găsească o soluţie”

Am auzit foarte des în ultimul an „rog pe ministrul Finanţelor să găsească o soluţie” şi a trebuit să arătăm capacitatea de a găsi rezolvări, afirmă Marcel Boloş, care anunţa majorarea bugetului pentru investiţii, sănătate şi pentru sprijinirea mediului de afaceri.

Urmărește
291 afișări
Imaginea articolului Marcel Boloş: Am auzit foarte des în ultimul an „rog pe ministrul Finanţelor să găsească o soluţie”

Marcel Boloş: Am auzit foarte des în ultimul an „rog pe ministrul Finanţelor să găsească o soluţie”

„Majorăm bugetul pentru investiţii publice, sănătate şi pentru sprijinirea mediului de afaceri. Am auzit foarte des în ultimul an <rog pe ministrul Finanţelor să găsească o soluţie>. Fie că a fost vorba de majorarea pensiilor, salariilor profesorilor, suplimentarea bugetului de investiţii în infrastructură, agricultură sau digitalizare, săptămână de săptămână a trebuit să arătăm capacitatea de a găsi rezolvări pentru problemele care vizează direct calitatea vieţii românilor.
Astăzi, pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern avem alocări suplimentare din Fondul de rezervă bugetară pentru investiţii publice, sănătate, sprijinirea mediului de afaceri şi combaterea evaziunii”, scrie pe Facebook Marcel Boloş.

El arată că Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, care a lucrat la foc continuu anul acesta, aproape că a epuizat bugetul record de investiţii aprobat pentru 2024.

„Tocmai de aceea a trebuit să venim cu o majorare de 750 de milioane lei, pentru susţinerea investiţiilor publice demarate prin programele naţionale de finanţare „Anghel Saligny” şi programele naţionale ale Companiei Naţionale de Investiţii. Fondurile merg către modernizarea drumurilor comunale, dezvoltarea infrastructurii de apă-canalizare, racordarea localităţilor la reţeaua de gaze naturale, managementul deşeurilor, eficienţa energetică a şcolilor, spitalelor şi instituţiilor publice, modernizarea căminelor de bătrâni şi a căminelor studenţeşti”, adaugă Boloş.

Ministrul de Finanţe precizează că bugetul Ministrerului Sănătăţii va fi suplimentat cu 800 milioane lei, bani care vor ajunge în special către programul de radioterapie pentru bolnavii cu afecţiuni oncologice, decontarea pompelor de insulină pentru copiii bolnavii de diabet, precum şi pentru tratamente medicale adecvate pentru pacienţii care au nevoie de servicii de dializă.

„În ceea ce priveşte sprijinirea mediului de afaceri, venim cu o alocare suplimentară de 150 milioane lei pentru finanţarea schemelor de ajutor de stat gestionate de MF ce vizează: subvenţionarea dobânzilor pentru firme prin IMM Plus, compensarea creşterii accizei la combustibil pentru transportatori, proiectele de dezvoltare a producţiei susţinute de MF”, încheie Boloş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici