- Home
- Economic
- LONDRA, (25.10.2012, 13:15)
- Marius Oncu ,
Marea Britanie a ieşit din recesiune. Revenirea economiei, susţinută de organizarea Jocurilor Olimpice
Economia Marii Britanii a crescut cu 1% în trimestrul al treilea, faţă de precedentele trei luni, avansul, susţinut de efectele organizării Jocurilor Olimpice la Londra în această vară, fiind mai mare decât anticipau analiştii, potrivit cotidianului Financial Times.
Urmărește
294 afișări
Marea Britanie a ieşit din recesiune. Revenirea economiei, susţinută de organizarea Jocurilor Olimpice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Creşterea puternică a PIB va atenua presiunea asupra guvernului britanic, după ce programul de austeritate al executivului a fost criticat puternic. Lira sterlină s-a apreciat după anunţarea datelor, scrie Financial Times.
Avansul PIB a fost cel mai puternic din ultimii cinci ani, chiar dacă economia britanică nu a crescut comparativ cu trimestrul al treilea al anului anterior.
Economiştii au avertizat că revenirea puternică reflectă, în mare parte, factori excepţionali, precum organizarea Jocurilor Olimpice şi efectul recuperării de după zilele libere acordate pentru sărbătorirea jubileului reginei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Lasconi anunţă o întâlnire cu Nicuşor Dan: Nu văd cum aş putea să mă răzgândesc
-
Vladimir Ciorbă, patronul Nordis, reacţie la implicarea sa în reţinerea primarului din Sinaia/ „Încă din vara anului trecut am depus numeroase sesizări către DNA şi alte organe competente"
-
Daniel David: Avem o problemă foarte mare cu numărul de profesori
Doar vânzările de bilete la Jocurile Olimpice au adăugat circa 0,2 punct procentuale de PIB, potrivit biroului naţional de statistică.
Mulţi analişti anticipau un avans mai redus, de 0,6%. Aceştia au fost surprinşi de datele solide din sectorul serviciilor, care reprezintă circa 80% din economia britanică. Serviciile au avansat cu 1,3%.
Datele privind PIB ar putea influenţa Banca Angliei să nu reînnoiască programul de măsuri neconvenţionale în noiembrie, când se încheie actuala rundă de achiziţii de active, a afirmat Vicky Redwood, analist la Capital Economics.
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Noua regulă pentru românii care nu locuiesc la ADRESA din buletin. Ce e obligatoriu să faci din ianuarie 2025 și de ce acte ai nevoie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:54
Live text Războiul din Ucraina, ziua 1065. Pentagonul confirmă că suspendarea ajutorului extern de către Trump nu afectează sprijinul militar pentru Ucraina / Şeful NATO cere SUA să continue înarmarea Ucrainei şi promite sprijin financiar european / Zelenski: „Trump trebuie să iasă victorios în încheierea războiului din Ucraina”
-
astăzi, 22:44
Imaginile din satelit arată construcţii militare israeliene în zona demilitarizată de lângă Siria