- Home
- Economic
- LONDRA, (10.01.2017, 21:00)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Marea Britanie riscă să piardă zeci de mii de locuri de muncă în sectorul financiar din cauza Brexit
Zeci de mii de locuri de muncă în domeniul serviciilor financiare din Marea Britanie ar putea fi pierdute în cazul în care Londra nu va mai avea, după Brexit, acces la piaţa unică a Uniunii Europene, avertizează oficiali din cadrul asociaţiilor de profil citaţi de site-ul agenţiei Reuters.
Urmărește
745 afișări
Marea Britanie riscă să piardă zeci de mii de locuri de muncă în sectorul financiar din cauza Brexit
Londra este de mulţi ani cel mai mare centru de tranzacţionare pentru contractele financiare în moneda euro, iar, în contextul ieşirii Marii Britanii din UE, se discută despre mutarea activităţilor în ţări din zona euro.
Xavier Rolet, directorul executiv al companiei London Stock Exchange Group (LSE.L), care deţine cel mai mare centru din lume pentru compensarea contractelor în euro, atrage atenţia că, în lipsa clarificărilor privind situaţia post-Brexit, clienţii firmelor de tranzacţii financiare vor părăsi Londra.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
Gruparea Houthi anunţă că va continua să atace Israelul în ciuda loviturilor asupra Yemenului
-
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate
-
Crin Antonescu, despre faptul că nu există pe reţelele de socializare: Este foarte adevărat
Zeci de mii de locuri de muncă ar putea fi pierdute în Londra, nu doar în domeniul tranzacţiilor financiare, ci şi în sectoare precum tehnologia informaţională, managementul riscurilor şi administraţie, a declarat Xavier Rolet în faţa membrilor Comisiei parlamentare britanice a Trezoreriei.
Pentru evitarea situaţiei în care clienţii ar părăsi Londra în momentul iniţierii procedurii Brexit, în martie, actualele reglementări financiare ar trebui să rămână în vigoare până în 2022, în scopul evitării perturbărilor care ar submina stabilitatea financiară, a subliniat Rolet.
Mai multe bănci care au activităţi în Londra au iniţiat deja activităţi de lobby în relaţia cu oficiali UE, întrucât au epuizat argumentele pentru a convinge Guvernul Theresa May despre necesitatea menţinerii accesului la piaţa comunitară.
Douglas Flint, preşedintele Băncii HSBC, le-a spus parlamentarilor britanici că băncile care au sedii doar în Marea Britanie probabil vor încerca relocarea imediat după ce Londra va lansa în martie procedura de ieşirea din UE, estimând că "zeci de mii" de locuri de muncă britanice sunt asociate activităţilor de tranzacţionare în spaţiul european.
În prezent, băncile britanice au dreptul de a efectua operaţiuni în spaţiul Uniunii Europene. După ieşirea Marii Britanii din UE, acest drept riscă să se piardă. Această problemă ar afecta companii precum JPMorgan, Citigroup şi Deutsche Bank, care au mii de angajaţi în filiale de pe teritoriul britanic.
Marea Britanie nu va putea opta în mod selectiv pentru aplicarea unor drepturi după ieşirea din Uniunea Europeană, a afirmat luni cancelarul Germaniei, Angela Merkel, avertizând că Londra riscă să piardă accesul la piaţa comunitară. "Negocierile Marii Britanii cu UE pe tema Brexit nu se pot baza pe o abordare selectivă. Pe de altă parte, trebuie să transmitem clar că accesul la piaţa unică poate fi posibil doar prin respectarea celor patru libertăţi fundamentale. Altfel, va trebui să impunem limite privind accesul", a atras atenţia Angela Merkel. Uniunea Europeană funcţionează prin respectarea liberei circulaţii a persoanelor, bunurilor, capitalului şi serviciilor.
Premierul britanic, Theresa May, a dat asigurări că un aşa-numit "Brexit dur" nu este inevitabil, în încercarea de a clarifica afirmaţii făcute duminică, ce au atras critici dure şi au condus la scăderea valorii lirei sterline.
Duminică, Theresa May sugerase că Marea Britanie nu va putea păstra "părţi" ale relaţiei actuale cu Uniunea Europeană. "Sunt tentată să spun că oamenii înţeleg greşit lucrurile când spun că eu vorbesc despre un Brexit dur, că ar fi inevitabil un Brexit dur", a afirmat luni Theresa May. "Eu nu accept termenii de Brexit dur sau flexibil. Noi vom încerca să obţinem un acord ambiţios, bun, cel mai bun acord posibil pentru Marea Britanie în sensul activării pe piaţa unică europeană", a subliniat Theresa May.
Premierul Marii Britanii speră să obţină un acord prin care să menţină accesul ţării la piaţa comunitară după Brexit, reducând însă contribuţiile bugetare şi alte obligaţii, inclusiv în materie de circulaţie liberă a cetăţenilor UE. Liderii europeni au atras atenţia că, în aceste condiţii, Marea Britanie nu va putea menţine accesul la piaţa comunitară.
Citeşte şi: Jeff Sessions, desemnat de Donald Trump secretar al Justiţiei, neagă simpatiile pentru Ku Klux Klan
Citeşte şi: Claude Moraes, şeful Comisiei pentru Libertăţi civile, Justiţie şi Afaceri interne din PE, denunţă "ingerinţe" în activităţile justiţiei din România
Citeşte şi: Rusia a catalogat drept "ineficiente" acţiunile coaliţiei coordonate de SUA împotriva militanţilor Stat Islamic în Siria
Citește pe alephnews.ro: Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Ucraina ar putea fi nevoită să se retragă din regiunea Kursk până în primăvară, avertizează oficialii americani / Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale
-
ieri, 22:26
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate