- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Marea Britanie şi SUA nu vor insista asupra suplimentării programelor de relansare
Marea Britanie şi Statele Unite nu vor insista, la summit-ul G20 din această săptămână, să obţină promisiuni din partea liderilor celor mai puternice economii pentru suplimentarea cheltuielilor bugetare în cadrul programelor de stimulare economică, a declarat duminică un oficial britanic.
Ministrul de externe britanic, David Miliband (Imagine: Mediafax Foto)
Secretarul de Externe de la Londra, David Miliband, a căutat să reducă, într-o serie de declaraţii pentru BBC, aparenţa unor divergenţe profunde de opinie între ţările G20 care sprijină ideea de majorare a programelor de stimulare economică, printre care SUA şi Marea Britanie, şi statele care recomandă prudenţă, inclusiv Germania şi Franţa.
Ţările prezente la summit nu vor fi nevoite să-şi prezinte programele de cheltuieli publice în cadrul reuniunilor, însă ar trebui să conştientizeze că susţinerea cererii va juca un rol cheie în relansarea economică, a spus oficialul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
"Summit-ul G20 nu are ca temă scrierea bugetelor statelor prezente. Reuniunea are ca subiect principal arhitectura financiară internaţională. Haideţi să nu dăm curs acestei idei că anglo-saxonii ar avea în vedere politica fiscală, în timp ce alţi europeni ar vrea reglementare - trebuie implementate ambele variante. Trebuie reparat sistemul bancar, dar este necesar să ne asigurăm că cererea revine în economie", a arătat el.
Liderii celor mai puternice 20 de economii ale lumii se reunesc, joi, la Londra, pentru a discuta despre modalităţi de relansare economică la nivel global, în contextul celei mai severe crize din ultimii 80 de ani. Principalele teme de discuţie vor fi reglementarea internaţională şi naţională a sistemelor financiar-bancare, susţinerea comerţului internaţional şi majorarea cheltuielilor publice ca modalitate de generare a cererii în economia reală.
Reuniunea miniştrilor de Finanţe ai statelor G20, care a avut loc în luna martie la Londra, a fost dominată de informaţii privind divergenţele grave de opinie dintre Washington şi statele europene în ceea ce priveşte echilibrul dintre majorarea cheltuielilor publice şi reglementarea dură.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
astăzi, 10:40