- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Marea întrebare a revoluţiei fiscale: ce vor spune instanţele de judecată dacă vor scădea salariile nete
Angajatorii care vor scădea salariile nete ale angajaţilor începând cu anul 2018, ca urmare a transferului contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, ar putea fi chemaţi în instanţă de către angajaţii care se simt nedreptăţiţi.
Marea întrebare a revoluţiei fiscale: ce vor spune instanţele de judecată dacă vor scădea salariile nete
Negocierea salariilor în România se face de regulă pe nivelul salarial net, însă în contractele de muncă se menţionează salariul brut.
„Vor fi zeci de mii de procese în instanţă în cazul în care angajatorii nu majorează salariile brute. Angajatorul nici nu trebuie măcar să cheme la negocieri salariaţii, ci trebuie să respecte noua definiţie a salariului brut. Nu se poate crea un dezavantaj salariaţilor. Angajatorul ar trebui să demonstreze că au crescut cheltuielile sale totale cu salariile, ceea ce nu este cazul, ci dimpotrivă, acestea scad cu câteva zeci de lei pe lună la un salariu mediu“, a spus avocatul Gheorghe Piperea, profesor de drept comercial la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii din Bucureşti.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Alegeri prezidenţiale 2024, primul tur. Unde se pune ştampila şi cum arată buletinul de vot
Pe de altă parte, el a menţionat că această măsură distruge ideea de securitate socială aşa cum a fost ea gândită acum 100 de ani, pe trei piloni: statul, angajatorul şi angajatul.
„O masă nu poate sta pe mai puţin de trei picioare. Nu poţi să elimini unul dintre pilonii securităţii sociale – angajatorul“, a mai spus el.
Continuarea articolului, pe zf.ro
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO