- Home
- Economic
- LONDRA, (09.11.2015, 12:47)
- Anca Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Marile bănci ar putea avea nevoie de suplimentarea capitalului cu 1.100 miliarde de euro
Marile bănci din întreaga lume, în frunte cu HSBC Holdings şi JPMorgan Chase, ar putea avea nevoie de suplimentarea capitalului cu până la 1.100 de miliarde de euro, potrivit estimărilor Financial Stability Board (FSB), organism creat de G20 pentru a evita repetarea crizei financiare din 2008.
Urmărește
356 afișări
Marile bănci ar putea avea nevoie de suplimentarea capitalului cu 1.100 miliarde de euro (Imagine: Shutterstock/Arhiva Mediafax Foto)
Băncile de importanţă sistemică trebuie să ajungă în 2019 la o capacitate de absorbţie a pierderilor echivalentă cu cel puţin 16% din activele ponderate în funcţie de risc, iar în 2022 la minim 18%, a anunţat luni FSB, relatează Bloomberg.
Deficitul înregistrat în prezent de bănci, faţă de nivelul de 18%, variază între 457 de miliarde de euro şi 1.100 miliarde de euro, în funcţie de instrumentele financiare luate în considerare, potrivit FSB.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
Excluzând patru bănci din China care fac parte dintr-o listă de 30 de instituţii financiare de importanţă sistemică la nivel global, necesarul de capital este cuprins între 107 miliarde de euro şi 776 miliarde de euro.
"Anunţul are o importanţă uriaşă. Este un moment de referinţă în reforma băncilor, care rezolvă problema băncilor prea mari pentru a da faliment", a declarat Wilson Ervin, vicepreşedintele Credit Suisse Group.
Guvernatorul Băncii Angliei, Mark Carney, care conduce FSB, a spus că regulile fac mai puţin probabilă prăbuşirea unei bănci, întrucât creditorii acesteia vor şti că vor suporta pierderi.
"Anterior, creditorii neasiguraţi ai unei bănci se bazau pe sprijinul statului şi din acest motiv nu dădeau o atenţie prea mare operaţiunilor acestora. Acum este pielea lor în joc aşa că vor exercita presiuni mai mari, iar din acest motiv eşecul este mai puţin probabil", a explicat Carney luni, la Basel.
Regulile FSB separă fondurile necesare pentru funcţionarea în continuare a unei bănci de datoriile acesteia acumulate prin emisiuni de obligaţiuni.
Prin reevaluarea în scădere a obligaţiunilor sau convertirea lor în acţiuni autorităţile de reglementare vor să se asigure că o bancă în dificultate are resurse să se recapitalizeze fără să fie folosite fonduri publice.
Faţă de practicile anterioare, obligaţiunile cu prioritate la plată emise de bănci sunt expuse în mod explicit la pierderi.
Patru bănci din China incluse pe lista FSB au timp până în 2025 să ajungă la o capacitate de absorbţie a pierderilor de 16% şi până în 2028 să ajungă la 18%.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe