- Home
- Economic
- LONDRA, (22.08.2013, 17:06)
- Anca Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Marile bănci britanice vor despăgubi clienţii cu 2 miliarde dolari pentru asigurări vândute incorect
Cele mai mari bănci din Marea Britanie vor plăti până la 1,3 miliarde de lire sterline (2 miliarde dolari) pentru despăgubirea clienţilor cărora le-au vândut incorect poliţe de asigurări ale companiei CPP pentru acoperirea riscului de furt de carduri de credit şi de identitate, transmite Bloomberg.
Urmărește
327 afișări
Marile bănci britanice vor despăgubi clienţii cu 2 miliarde dolari pentru asigurări vândute incorect (Imagine: Shutterstock)
Un grup de 13 bănci şi emitenţi de carduri de credit, între care Barclays, Lloyds Banking Group, HSBC, Royal Bank of Scotland, Capital One şi MBNA, vor finanţa acest program, a anunţat Autoritatea britanică pentru Activităţi Financiare (FCA).
Instituţia de reglementare nu a dezvăluit contribuţia individuală a acestor companii financiare.
Autorităţile britanice au anunţat în noiembrie că CPP Group, care a furnizat asigurările pentru bănci, a supraestimat riscurile şi consecinţele furturilor de identitate şi nu a informat cumpărătorii de existenţa unui produs de protejare a cardurilor, prin care erau deja asiguraţi, prin intermediul băncilor, pentru până la 100.000 de lire sterline.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în sprijinul Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Aceste despăgubiri se adaugă altor 15,5 miliarde de lire pe care băncile le-au alocat deja clienţilor cărora le-au vândut asigurări de neplată a obligaţiilor financiare, care nu erau necesare.
"Implicarea băncilor şi a emitenţilor de carduri reflectă faptul că aceste companii au prezentat clienţilor produsele companiei CPP, aşa că trebuie să împartă responsabilitatea corectării situaţiei", se arată într-un comunicat al FCA.
Circa 7 milioane de clienţi care au cumpărat asigurări începând din 2005 vor putea cere rambursarea sumelor plătite plus o dobândă de 8%. Banii urmează să fie plătiţi la începutul anului 2014.
Băncile au vândut asigurările cu nume precum HSBC Card Guard, Barclays Cardholder Protection şi NatWest Card Protection.
De regulă, asigurarea cardului la compania CPP costă circa 30 de lire pe an, iar protejarea identităţii 80 de lire sterline.
Barclays ar putea plăti 286 milioane de lire sterline, mai mult decât oricare altă bancă britanică, din cauza cotei mari pe piaţa cardurilor de credit. Cumulat, Barclays, HSBC, RBS şi Lloyds ar urma să plătească 650 de milioane de lire, estimează Mark Phin, analist la Keefe Bruyette & Woods. lloyds ar putea contribui cu 52 de milioane de lire, a adăugat Phin.
Clienţii CPP trebuie să aprobe programul şi să ceară şi acordul justiţiei, înainte de începerea plăţii despăgubirilor.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe